Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
02/09/2022 12:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 18:58

Vrouw krijgt per ongeluk $7,2 miljoen van Crypto.com en koopt villa

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Vrouw krijgt per ongeluk $7,2 miljoen van Crypto.com en koopt villa

Foto: yavyav/Shutterstock

Vandaag is in het crypto nieuws te lezen dat cryptocurrency exchange Crypto.com geen hoofdsponsor meer zal zijn van de Champions League. Wat blijkt nu, Crypto.com was, per ongeluk, wel hoofdsponsor van een vrouw uit Melbourne, door $7,2 miljoen op haar rekening te storten. 

De exchange heeft de $7,2 miljoen rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekening van de vrouw, terwijl het platform alleen van plan was om haar een terugbetaling van $68 te geven.

Nadat een werknemer het verkeerde rekeningnummer invoerde en het bedrag naar de Australische vrouw stuurde die een terugbetaling had aangevraagd, blijkt uit een gerechtelijk document dat het zeven maanden duurde voordat de crypto exchange de fout ontdekte. Tegen die tijd kon de overboeking niet worden teruggedraaid, en een deel van het geld was naar verluidt al uitgegeven.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Wat zou jij doen met een paar miljoen?

De ontvangster, Thevamanogari Manivel, heeft Crypto.com niet op de hoogte gebracht, in plaats daarvan zou ze geld hebben overgemaakt naar bankrekeningen van haar en haar familie. Crypto.com legde bewijsmateriaal voor waaruit bleek dat Manivel het grootste deel van het geld al had overgemaakt naar een rekening die samen werd aangehouden met een andere verdachte, die mogelijk een “romantische relatie” had met Manivel, volgens bewijsmateriaal dat door de rechtbank werd gehoord. 

Manivel stuurde ook bijna 300.000 dollar naar haar dochter, en in februari kocht ze een huis in Craigieburn voor haar zus, Thilagavathy Gangadory. Crypto.com beweert dat het gaat om een modern huis van meer dan $1 miljoen dollar, compleet met een fitnessruimte en  theater.

Bron: Realestate.com
Advertentie

Rechter geeft crypto exchange gelijk

Volgens het vonnis van de rechter, dat vorige week werd gepubliceerd, heeft een rechter in Zuidoost-Australië besloten dat het onroerend goed verkocht moet worden en dat Crypto.com alle opbrengsten en rente uit de verkoop van het onroerend goed krijgt.

Gangadory werd veroordeeld tot betaling van de juridische kosten van het bedrijf in verband met de zaak, plus 10 procent rente, wat neerkomt op bijna $19.000, aldus de rechtbank.

Ze kan in beroep gaan, maar ze moet “een goede reden opgeven voor het niet indienen van documenten, een geldig verweer tegen de zaak, en redenen geven waarom de rechtbank het bevel niet had moeten geven” tegen haar, volgens de rechtbank van Victoria County. De volgende datum is 7 oktober, wanneer de rechter de volgende stappen van de zaak zal bepalen in een zogeheten “directions hearing“.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie