Thom Derks Thom Derks
13/10/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 13:05

Stel krijgt per ongeluk $10,5 miljoen van Crypto.com en geeft alles uit

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Stel krijgt per ongeluk $10,5 miljoen van Crypto.com en geeft alles uit

Foto: ilolab/Shutterstock

Een Australisch koppel kreeg in mei 2021 de positieve schrik van hun leven. De grote crypto-exchange Crypto.com maakte plotseling $10,5 miljoen Australische dollars (€6,8 miljoen) naar ze over. Het koppel had kunnen weten dat er iets niet klopte, maar nu proberen ze een rechter ervan te overtuigen dat ze dachten dat het om een prijs ging.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

“We hebben een prijs gewonnen”

De fondsen zijn oorspronkelijk in mei 2021 naar het account van Jatinder Singh gestuurd, die deze vervolgens gebruikte om vier huizen, auto’s, cadeaus voor vrienden, kunst en meubels te kopen.

Verder zijn er destijds 4 miljoen Australische dollars naar bankrekeningen in Maleisië gestuurd. Eén van de vier huizen betreft een huis ter waarde van 1,35 miljoen Australische dollars met vijf slaapkamers in Craigieburn.

De rechter heeft inmiddels geoordeeld dat deze per direct verkocht moet worden en dat de opbrengsten voor Crypto.com zijn. Op het moment van schrijven is ongeveer 7 miljoen dollar terugbetaald.

Singh claimt dat hij na het ontvangen van de geldsom tegen zijn vrouw gezegd heeft dat ze een prijs gewonnen hebben. Op zich valt er voor die gedachte ook iets te zeggen. De rechter ging daar echter niet in mee.

Advertentie

Logische uitkomst voor crypto zaak

Ergens is het een logische uitkomst, dat de rechter heeft besloten niet in het verhaal van Singh mee te gaan. Als Crypto.com daadwerkelijk voor 10,5 miljoen Australische dollars in prijzengeld weggeeft, dan zouden ze daar tenminste een groot evenement omheen bouwen.

Nu heeft Singh daar niet eens een duidelijke melding van gehad. Als je zelf moet nagaan of de 10,5 miljoen Australische dollars die je ontvangt van een bepaalde winactie zijn, dan kun je ook wel bedenken dat er iets niet helemaal goed is gegaan.

Blijkbaar ging het volgens Crypto.com uiteindelijk  om een fout van een Bulgaarse medewerker van het bedrijf die foutieve gegevens in een excelsheet invulde. Het koppel moet op 8 november weer voor de rechter verschijnen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie