Tim Kamp Tim Kamp
12/06/2024 21:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2024 16:54

Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto en AI kunnen samen megatrend van $20 biljoen worden

Foto: Tada Images/Shutterstock

De integratie van crypto en kunstmatige intelligentie (AI) kan een economische verschuiving ter waarde van 20 biljoen dollar teweeg te brengen. Dat blijkt uit een recent rapport van Bitwise Asset Management.

Deze combinatie kan aanzienlijke veranderingen teweegbrengen in hoe we technologie gebruiken en beheren. Samen met potentiële toepassingen die uiteenlopen van gedecentraliseerde netwerken tot verbeterde efficiënte en beveiliging, lijkt deze samenwerking de toekomst te hebben.

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen

De synergie tussen crypto en AI

De combinatie van crypto en AI heeft het potentieel om bestaande systemen te revolutioneren. Crypto biedt een gedecentraliseerde infrastructuur die veilig en transparant is. AI systemen kunnen dit optimaliseren door middel van geavanceerde data-analyse en machine learning.

Senior crypto-onderzoeksanalist Juan Leon laat in een rapport op woensdag weten dat de nabije toekomst er rooskleurig uitziet voor de sectoren.

“Het snijvlak van AI en crypto wordt nog groter dan mensen zich voorstellen. De twee industrieën kunnen tegen 2030 samen $20 biljoen toevoegen aan het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp)”, liet hij in het rapport van Bitwise weten.

“De race om AI autoriteit creëert een ongekend tekort aan datacenters, AI-chips en toegang tot elektriciteit”, voegt Leon daar aan toe. Daarbij laat de onderzoeksanalist weten dat de vier grootste cloudbedrijven naar verwachting ongeveer 200 miljard dollar zullen uitgeven aan de bouw van datacenters in 2025.

Dit zou alles te maken hebben met de groeiende vraag van AI-bedrijven naar de producten van cloudbedrijven. Op deze manier kan aan de stijgende vraag voldaan worden. Dit kan een positieve verwachting teweegbrengen voor beide sectoren.

Advertentie

Stijgende vraag naar toont zich in miljardendeal

Het overnamebod van CoreWeave vorige week op miner Core Scientific (CORZ) is een bewijs van deze stijgende vraag. CoreWeave is een cloud computing provider en neemt de cryptominer maar al te graag over.

Core Scientific liet onlangs ook weten dat het grootste samenwerkingsverband tot nu aangaat. De samenwerking tussen miners en AI zullen in een deal van $3,5 miljard plaatsvinden om de AI-gerelateerde diensten van CoreWeaves te hosten.

De integratie van AI en crypto creëert nieuwe economische kansen. Bedrijven in verschillende sectoren, van gezondheidszorg tot financiën, kunnen profiteren van AI-gedreven analyses en blockchain-technologie. Deze gloednieuwe software kan helpen om efficiënter te werken en nieuwe markten te betreden. Bitwise voorspelt dat deze trend de komende jaren exponentieel zal groeien, gedreven door innovaties in zowel AI als blockchain.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Advertentie