Timo Bult Timo Bult
22/02/2020 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2020 10:30

Crypto-exchange Binance blijkt geen hoofdkantoor op Malta te hebben

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-exchange Binance blijkt geen hoofdkantoor op Malta te hebben

Foto: DaLiu/Shutterstock

Uit een onlangs verschenen verklaring van de Maltese financiële toezichthouder, de Malta Financial Services Authority (MFSA), blijkt dat de grote cryptocurrency-exchange Binance helemaal geen vergunning heeft in het land. De verklaring werd gepubliceerd in reactie op verschillende media die Binance “een op Malta gebaseerd bedrijf” noemden.
Binance is een van de grootste cryptocurrency-bedrijven en heeft onder andere een exchange en een platform voor nieuwe crypto-projecten, Binance Launchpad. Daarnaast breidt het bedrijf zich agressief uit en betreedt het in rap tempo nieuwe markten wereldwijd.
Lang werd gedacht dat Binance zijn hoofdkantoor in het Europese Malta zou hebben staan. Dit blijkt nu dus niet te kloppen aangezien Binance geen vergunning heeft om in het land te opereren:

Na berichtgeving door een deel van de media waarin wordt verwezen naar Binance als een ‘op Malta gebaseerd cryptocurrency’-bedrijf, herhaalt de Malta Financial Services Authority (MFSA) dat Binance niet door de MFSA is gemachtigd om in de cryptocurrency-sfeer te opereren en daarom niet onderworpen is aan tot regulerend toezicht door de MFSA.

Aldus de MFSA in een verklaring. Waar Binance zijn hoofdkantoor dan wel heeft staan is onduidelijk. Binance CEO Changpeng Zhao zou eerder hebben gezegd dat het hebben van fysieke kantoren een ouderwets concept is. Opvallend is dat Binance naar verluidt bepaalde documentatie omtrent zijn activiteiten in Malta zou hebben verwijderd, aldus Mike Dudas, CEO van The Block, in een tweet:
https://twitter.com/mdudas/status/1230874137222172672
Een aantal dagen geleden werd Binance nog tijdelijk uit de lucht gehaald vanwege ongepland onderhoud. Ondertussen is het handelsplatform weer volledig operationeel. De reden voor het onverwachte onderhoud is niet bekend.
In ander nieuws liet de Zhao zich onlangs uit omtrent de aankomende bitcoin (BTC) halving. De vraag bij velen is of deze halving al in de huidige koers zit ingeprijsd. Zhao zegt in een interview met BlockTV op 19 februari dat hij niet gelooft dat dit het geval is.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie