Crypto-exchange Binance blijkt geen hoofdkantoor op Malta te hebben

Crypto-exchange Binance blijkt geen hoofdkantoor op Malta te hebben

Uit een onlangs verschenen verklaring van de Maltese financiële toezichthouder, de Malta Financial Services Authority (MFSA), blijkt dat de grote cryptocurrency-exchange Binance helemaal geen vergunning heeft in het land. De verklaring werd gepubliceerd in reactie op verschillende media die Binance “een op Malta gebaseerd bedrijf” noemden.

Binance is een van de grootste cryptocurrency-bedrijven en heeft onder andere een exchange en een platform voor nieuwe crypto-projecten, Binance Launchpad. Daarnaast breidt het bedrijf zich agressief uit en betreedt het in rap tempo nieuwe markten wereldwijd.

Lang werd gedacht dat Binance zijn hoofdkantoor in het Europese Malta zou hebben staan. Dit blijkt nu dus niet te kloppen aangezien Binance geen vergunning heeft om in het land te opereren:

Na berichtgeving door een deel van de media waarin wordt verwezen naar Binance als een ‘op Malta gebaseerd cryptocurrency’-bedrijf, herhaalt de Malta Financial Services Authority (MFSA) dat Binance niet door de MFSA is gemachtigd om in de cryptocurrency-sfeer te opereren en daarom niet onderworpen is aan tot regulerend toezicht door de MFSA.

Advertentie

Aldus de MFSA in een verklaring. Waar Binance zijn hoofdkantoor dan wel heeft staan is onduidelijk. Binance CEO Changpeng Zhao zou eerder hebben gezegd dat het hebben van fysieke kantoren een ouderwets concept is. Opvallend is dat Binance naar verluidt bepaalde documentatie omtrent zijn activiteiten in Malta zou hebben verwijderd, aldus Mike Dudas, CEO van The Block, in een tweet:

Een aantal dagen geleden werd Binance nog tijdelijk uit de lucht gehaald vanwege ongepland onderhoud. Ondertussen is het handelsplatform weer volledig operationeel. De reden voor het onverwachte onderhoud is niet bekend.

In ander nieuws liet de Zhao zich onlangs uit omtrent de aankomende bitcoin (BTC) halving. De vraag bij velen is of deze halving al in de huidige koers zit ingeprijsd. Zhao zegt in een interview met BlockTV op 19 februari dat hij niet gelooft dat dit het geval is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€5.710,65 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€5.624,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€5.650,04 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€5.671,14 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€5.673,55 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€5.692,96 Kopen
Laatste nieuws