Roy van Krieken Roy van Krieken
15/04/2021 18:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2021 18:14

Crypto exchange Coinbase plaatst verborgen politieke boodschap op bitcoin (BTC) blockchain

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Coinbase plaatst verborgen politieke boodschap op bitcoin (BTC) blockchain

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Gisteren vond de langverwachte beursgang van crypto exchange Coinbase op de Amerikaanse beurs NASDAQ plaats. De referentieprijs van het aandeel zou $250 dollar bedragen maar enkele minuten nadat de handel werd geopend stond de prijs al rond de $400 dollar. Niet alleen de prijs van het aandeel tijdens de beursgang zorgde echter voor bekijks. Coinbase CEO Brian Armstrong had nog iets anders in petto.

Voorheen was Brian Armstrong altijd tegen het mengen in de politiek door zowel hemzelf als zijn werknemers. Volgens Armstrong kon dit ertoe leiden dat ‘Bedrijven met grote bedoelingen soms interne verdeeldheid en ongewenste omgevingen’ creëren. Tijdens de beursgang van Coinbase werd een andere koers ingeslagen. De crypto exchange begon de beursgang met een bericht op de blockchain waar naar het steunpakket van de Amerikaanse president Joe Biden wordt gerefereerd.

Volgens Coinbase heeft de crypto exchange de titel van een New York Times artikel laten insluiten in de Bitcoin blockchain door de mining pool F2Pool. Het bericht refereert naar het Amerikaanse congres dat op 10 maart van dit jaar een wet doorvoerde waar $1.9 biljoen dollar werd vrijgegeven om de economische impact van de COVID-19 pandemie te beperken.

Coinbase is niet de eerste die een bericht op de blockchain liet insluiten. Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin, liet ook een bericht op de blockchain insluiten over de financiële crisis van 2008 in het eerste block van de blockchain. Anderen volgden Satoshi in deze trend. Bij verschillende mijlpalen in de Bitcoin geschiedenis werden door verschillende partijen berichten in de blockchain ingesloten. Vaak waren het, net zoals bij Coinbase gisteren, koppen van nieuwsartikelen. Coinbase wilde met het bericht dat het plaatste ook eer betuigen aan Satoshi Nakamoto.

Coinbase slaat andere weg in

Het politieke bericht van Coinbase laat een duidelijke verandering van beleid zien. Coinbase CEO Brian Armstrong liet in september 2020 nog weten dat zij zich niet zouden bemoeien met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dat jaar omdat ‘elke missie die niet gerelateerd is aan de onze, een afleiding voor onze eigen missie is. Wij gaan intern niet debatteren over politieke bewegingen of politieke kandidaten die niet relevant zijn voor ons werk.’ zo stelde Armstrong. Volgens Armstrong moest Coinbase volledig gefocust blijven op het behalen van de missie van Coinbase.

Deze verklaringen van Coinbase CEO Brian Armstrong waren niet populair binnen het bedrijf. Zo’n zestig werknemers, wat 5% van het totale aantal werknemers was, verlieten de crypto exchange als gevolg van de uitspraken van Armstrong. Volgens werknemers beperkte Coinbase hun vrijheid van meningsuiting.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie