Simon Bosch Simon Bosch
26/10/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2022 16:30

Crypto-exchange Coinmerce en Nederlandse padelsterren gaan voor goud

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-exchange Coinmerce en Nederlandse padelsterren gaan voor goud

Foto: george martin studio/Shutterstock

Nu de industrie voor cryptocurrencies langzaam volwassen wordt, is het voor crypto-bedrijven steeds vaker belangrijk om naamsbekendheid op te bouwen. Een handige manier die ook nog eens nut heeft is het sponsoren van atleten. Het Nederlandse Coinmerce heeft bekendgemaakt dat het de Nederlandse topsporters Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings gaat sponsoren.

Bitcoin koers mogelijk in gevaar door Mt. Gox, volgens onderzoekers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto-exchange sponsort padel-topsporters

Dit duo vertegenwoordigt Nederland bij de sport padel, een soort mix tussen tennis en squash. Met name het racket is anders bij padel, en ook de baan is een stuk kleiner. Krajicek heeft na overwinningen op Wimbledon, de Australian Open en Roland Garros de top bereikt, en samen met padelster Steffie Weterings vormt ze een duo en de absolute top in de Nederlandse padelwereld.

Vanaf 1 oktober dit jaar is Coinmerce begonnen met het sponsoren van het duo, schrijft het aan Crypto Insiders. Als officiële sponsor krijgt het Nederlandse handelsplatform voor cryptovaluta een prominente plek op de tenues. Het bedrijf wil het duo een jaar lang in binnen- en buitenland gaan sponsoren. Michaëlla en Steffie kwalificeerden voor het WK padel dat van 31 oktober tot 5 november in Dubai plaats zal vinden. De twee topsporters reizen mee met het Nederlandse team.

Naast de twee topatleten financiert Coinmerce ook het nieuwe padel-complex PadelPark 21 in Hoofddorp. Tijdens de opening hielden Michaëlla en Steffie hier een demowedstrijd.

Advertentie

Crypto-bedrijven steeds vaker sponsors topsporters

Krajicek en Weterings zijn niet de enigen die financieel worden gesteund door crypto-bedrijven in Nederland. Zo wordt Max Verstappens Formule 1-team Red Bull Racing gesponsord met logo’s groot op de zijkant en op de spoiler van de wagen. Ook de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) heeft onlangs een deal gesloten met een Nederlandse cryptobeurs. Inmiddels hebben veel sportclubs zelfs een eigen cryptomunt die op beurzen verhandeld kan worden. Crypto wordt dus ook in de wereld van topsport steeds vaker serieus genomen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie