Thom Derks Thom Derks
31/10/2022 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 11:20

Cryptobeurs Hodlnaut verloor $190 miljoen aan Terra (LUNA) implosie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zuid-Korea vaardigt arrestatiebevel uit voor 8 Terra (LUNA) bestuursleden

Foto: Maurice NORBERT / Shutterstock.com

De implosie van het Terra (LUNA) protocol van Do Kwon heeft de industrie hard geraakt. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat het in Singapore gevestigde Hodlnaut bijna 190 miljoen dollar in de terraUSD (UST) stablecoin had zitten. Dit vermogen is na de ineenstorting van Terra compleet verdampt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Terra blijft voor problemen zorgen

De ineenstorting van Terra heeft in recordtempo ruim 40 miljard dollar aan kapitaal doen verdampen. Zo zie je maar dat een grote marktkapitalisatie niet altijd een garantie is voor succes of stabiliteit. Uiteindelijk is het immers de stablecoin van het protocol geweest die zijn koppeling met de Amerikaanse dollar niet wist te houden.

Bloomberg weet te melden dat Hodlnaut eerder dit jaar een deel van hun vermogen in UST geparkeerd had. Waarschijnlijk om te profiteren van de rente van 20 procent, die op basis van de hoogte natuurlijk al belletjes had moeten laten rinkelen. Zeker bij professionals die voor miljoenen aan vermogen in beheer hebben.

Die belletjes zijn bij Hodlnaut echter niet afgegaan, waardoor ze uiteindelijk 190 miljoen dollar verloren aan de crash van het protocol en de bijbehorende stablecoin. “Het lijkt erop dat de directie van het bedrijf geprobeerd heeft om zowel tijdens als na de crash te verhullen hoeveel geld er daadwerkelijk in UST zat”, aldus Bloomberg.

Advertentie

Cropto beurs speelde verstoppertje

Het in Singapore gevestigde Hodlnaut heeft lange tijd verstoppertje proberen te spelen, om niet in de spotlights van de media terecht te komen. Dat kan natuurlijk fataal worden voor een cryptocurrency exchange, gezien mensen dan het idee kunnen krijgen dat hun fondsen niet veilig zijn. Precies dat is nu ook aan de hand, want Hodlnaut begeeft zich in een staat van faillissement.

Net als anderen in de sector hoopt Holdnaut een doorstart te kunnen maken en te voorkomen dat alle assets onder de hamer moeten. Het bedrijf heeft al 80 procent van het personeel op straat moeten zetten en heeft de rentes op het platform significant moeten verlagen.

Sommige bronnen claimen dat Hodlnaut ongeveer 281 miljoen dollar aan openstaande schulden heeft, waar slechts 88 miljoen dollar aan assets tegenover staan. Het blijft altijd bijzonder hoe grote partijen als Hodlnaut het voor elkaar krijgen om zoveel geld te verkwisten.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie