Timo Bult Timo Bult
27/07/2019 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2019 17:30

Cryptocurrency beleggingsapp Abra verkleint aanbod voor Amerikanen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De cryptocurrency beleggingsapp en cryptocurrency wallet Abra gaat zijn aanbod in de Verenigde Staten verkleinen. Dit doet het vanwege onzekerheid rondom compliance met regelgeving in het land. Abra maakte het nieuws bekend middels een aankondiging op zijn website.
Amerikanen zullen een aantal cryptocurrencies niet meer in hun wallet kunnen bewaren. Daarnaast zullen zij hier ook niet meer in kunnen investeren. In de blogpost schrijft Abra:

Als gevolg van voortdurende onzekerheid over de regelgeving en beperkingen in de Verenigde Staten moeten we onze Amerikaanse activiteiten enigszins aanpassen om te blijven voldoen aan de Amerikaanse regelgeving zoals die nu bestaat,

Het gaat vooral om zogenaamde “synthetische digitale activa”. Dit zijn activa die worden gemaakt door Abra zelf. Zij volgen de prijsbewegingen van verschillende cryptocurrencies. Zodoende kunnen beleggers in de cryptocurrency investeren zonder de cryptocurrency daadwerkelijk in hun wallet te hoeven bewaren.
Volgens de blogpost verduidelijkt dat het om alle cryptocurrencies “behalve bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH)” gaat. Abra zal deze cryptocurrency vanaf 29 augustus gaan verwijderen van het Amerikaanse platform.
Amerikanen hebben tot die tijd de tijd om hun activa op te nemen of om te zetten in bitcoin of een van de andere genoemde cryptocurrencies. Na 29 augustus worden alle activa die niet zijn omgezet automatisch voor bitcoin omgewisseld.
De aanpassingen van Abra’s aanbod gelden alleen voor Amerikanen. Voor gebruikers in de rest van de wereld verandert er niets.
Heb je zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie