Simon Bosch Simon Bosch
20/04/2024 09:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2024 08:43

Cryptonetwerk Hedgey Finance getroffen door miljoenenhack

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Exchange interrumpido tras una brecha, empleado puede estar implicado

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Hacks zijn ook in 2024 helaas aan de orde van de dag, daar heeft het grote aantal hacks van de afgelopen paar jaar weinig aan veranderd. Helaas lijken maar weinig decentralized finance (DeFi) platformen hieraan te ontlopen. Op vrijdag was DeFi-platform Hedgey Finance aan de beurt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DeFi-platform gehackt voor $45 miljoen

Crypto-beveiligingsbedrijf Cyvers schreef vrijdagochtend op sociale mediaplatform X dat Hedgey 42,8 miljoen dollar aan arbitrum (ARB) tokens is verloren aan een hacker. Het bericht is inmiddels verwijderd, maar het lijkt wel te kloppen. Cyvers heeft namelijk een bericht van Wu Blockchain, waarin de hack van 42,8 miljoen dollar wordt geciteerd, geretweet.

Vlak daarvoor werd het platform al gehackt voor 1,9 miljoen dollar aan tokens van klanten. Die hack is al bevestigd door Hedgey, die werkt aan een oplossing. In het geval van de hack van 1,9 miljoen dollar heeft de hacker het geld al verplaatst naar de cryptobeurs Bybit. Of deze zijn bevroren is nog niet duidelijk.

Beide aanvallen zouden zijn beraamd door dezelfde hacker, die zogeheten ‘flash loans’ zou hebben gebruikt om de activa uit de wallets van het platform te trekken. Ze zouden vlak na de flash loans zijn omgezet naar de DAI-stablecoin, waarna ze zijn verplaatst naar een extern adres. Hierna zijn ze omgezet in de BONUS-token, de native token van Web 3-platform BonusBlock. De hacker werd de grootste eigenaar van deze token. Sindsdien is de koers van BONUS op Bybit met ongeveer 35% gedaald.

Advertentie

Crypto hacks nog steeds talrijk in 2024

Helaas verliest de crypto-industrie nog steeds veel geld door hacks. In het eerste kwartaal van 2024 is maar liefst 336 miljoen dollar verloren aan hacks. De hacks van twee protocollen waren verantwoordelijk voor 43% van dit bedrag.

Er is één lichtpuntje; het bedrag is wel lager ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023. Ook hebben beveiligingexperts in maart bijna 100 miljoen dollar aan gestolen crypto terug kunnen winnen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie