Simon Bosch Simon Bosch
23/05/2023 12:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2023 12:01

DCG mist betaling van $630 miljoen aan Genesis

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
DCG mist betaling van $630 miljoen aan Genesis

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Toen Genesis eind vorig jaar aan de lange kralenketting van omgevallen crypto-bedrijven werd toegevoegd kwamen gedupeerde bedrijven terecht in een eindeloze rechtszaak. Helaas is deze nog steeds gaande, en het lijkt erop dat het proces nog steeds niet voorbij is. Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) zou zich namelijk schuldig maken aan betaalverzuim.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Genesis-moederbedrijf betaalt lening niet

Dat schrijft de crypto exchange Gemini in een update over zijn Earn-dienst. Met Earn konden gebruikers een extra rendement aan de hand van crypto staking behalen op hun coins, maar hiervoor was het nodig dat Gemini de tokens overdroeg aan Genesis. Toen het bedrijf failliet ging dreigde Gemini de coins voor een deel kwijt te raken.

Genesis vroeg bij DCG om 630 miljoen dollar aan financiële steun. Dat geld was om klanten te kunnen vergoeden voor de tokens die het nog altijd tekort komt. De lening moest uiterlijk op 11 mei afbetaald worden aan Genesis, maar dat is nog niet gebeurd. DCG zou zelfs overwegen om helemaal niet meer te betalen. Gemini beschuldigt DCG daarom van wanbetalen.

Wel verklaart Gemini dat het bereid is om geduldig te wachten. Genesis diende afgelopen vrijdag een verzoek voor uitstel voor het reorganisatieplan in, Gemini zegt dat het bereid is om hieraan mee te werken of zelfs volledig goed te keuren.

Verder zal Gemini op maandag de ‘Gemini Master Claim’ indienen, waarmee het meer dan 1,1 miljard dollar in activa van Genesis terug claimt voor klanten. Meer dan 232.000 Gemini-klanten zouden nog geld verschuldigd zijn. Deze 1,1 miljard dollar komt bovendien nog bovenop het bedrag 575 miljoen dollar die het op een andere manier nog terug hoopt te krijgen.

Advertentie

Genesis faillissement duurt langer dan verwacht

Alhoewel Chapter 11-faillissementsprocedures doorgaans relatief lang duren, duurt het nu ook wat langer dan oorspronkelijk gepland. Oorspronkelijk hoopte Genesis dat de problemen in mei volledig opgelost zouden zijn. Maar toen ging het uit van een terugbetaling van zo’n 70%, waar niet iedere crediteur mee akkoord is gegaan. Sindsdien ligt het doel op 80 tot 100% en is een bemiddelaar ingeschakeld om de laatste details uit te werken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie