Simon Bosch Simon Bosch
29/04/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2023 16:00

Genesis en partners schakelen bemiddeling in voor faillissement

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Génesis y sus socios recurren a la mediación para la quiebra

Foto: mundissima / Shutterstock.com

Afgelopen januari werd duidelijk dat de crypto-kredietverstrekker Genesis officieel failliet ging door de ondergang van FTX. Helaas duren faillissementen vaak lang als een bedrijf veel handel drijft met andere bedrijven, en dit is in de situatie met Genesis niet anders. Nu wordt een mediator ingehuurd in de rechtszaak.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Genesis’ plan herstructurering verworpen

Dat zijn Genesis en diens crediteuren overeengekomen na een conflict eerder deze week. Volgens Bloomberg en CoinDesk staat dit in nieuwe documenten die zijn ingediend bij de rechtszaal in New York.

Het eerder voorgestelde herstructureringsplan is namelijk verworpen omdat het niet voldoet aan de wensen van sommige crediteuren, schreef Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) in een tweet. Gemini, één van de getroffen exchanges, noemt echter dat de beslissing is genomen door de Unsecured Creditors Committe (UCC). Dit is een onafhankelijke commissie die toezicht houdt op het faillissement en wil dat DCG niet 80% tot 100% van het geld teruggeeft, maar meer richting de 100%.

Echter is DCG het hier niet helemaal mee eens. Het voorstel om 80% tot 100% te vergoeden was al goedgekeurd, daarom vindt het dat de acties van de UCC niet meer van toepassing zijn. de UCC vindt juist dat DCG zelf meer moet doen om de crediteuren garant te stellen.

Afgelopen dinsdag is het nieuwe onderhandelingsproces aangevraagd bij de rechtszaal, dit proces is nu goedgekeurd door de rechter. Het zal zo’n 30 dagen duren. Op 4 mei vindt de eerstvolgende zitting in de rechtszaal plaats, en een tweede belangrijke bemiddelingssessies vindt plaats vóór 8 mei. Welke crediteuren er precies bezwaar hebben gemaakt tegen het oude voorstel is niet duidelijk.

Advertentie

Achteruitgang Genesis komt erg plotseling

In februari was Genesis nog erg positief over de situatie. Crediteuren zouden 80% tot 100% van hun geld terugkrijgen, en het was ervan overtuigd dat de problemen halverwege mei wel opgelost zouden zijn.

Het crypto bedrijf was zijn 50 grootste schuldeisers zo’n 3,5 miljard dollar verschuldigd, waaronder de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Ook Bitvavo wilde 100% van het verloren kapitaal terug, en toen bekend werd dat dit mogelijk was had het bedrijf een optimistische houding.

In totaal gaat het voor Bitvavo om ongeveer 280 miljoen euro, een stuk minder dan sommige andere crediteuren. Zo wil Gemini 900 miljoen dollar terug. De problemen begonnen al in december, toen duidelijk werd dat Genesis veel blootsteling had aan FTX. Laatstgenoemde ging namelijk in november failliet, ondanks dat het één van de grootste bedrijven in de crypto-industrie was.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie