Timo Bult Timo Bult
07/02/2023 09:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2023 09:50

Bitvavo rondt “intensieve onderhandelingen” af: Dit gaat er nu gebeuren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo concluye sus

Foto: Bitvavo

Er is weer een nieuwe stap gezet in de situatie tussen Digital Currency Group (DCG), Genesis en de schuldeisers. In een update meldt de Nederlandse crypto exchange Bitvavo dat de onderhandelingen nu zijn afgerond en het proces in een nieuwe fase terecht is gekomen. Daarbij sprak Bitvavo de verwachting uit dat het 80 tot 100% van de uitstaande schuld terugkrijgt van DCG.

Cryptogigant Binance deelt BNB uit aan 200 miljoen gebruikers bij jubileum
Cryptogigant Binance deelt BNB uit aan 200 miljoen gebruikers bij jubileum

Principeakkoord tussen Bitvavo en DCG

In de update meldt Bitvavo dat er een principeakkoord is bereikt tussen de schuldeisers, DCG en Genesis. De details van dit Termsheet zullen de komende weken verder worden uitgewerkt.

“Met dit voorgestelde principeakkoord wordt een periode van intensieve onderhandelingen afgesloten en gaat het proces een nieuwe fase in waarin details verder worden uitgewerkt. Deze manier van werken versnelt het proces van terugbetaling enorm.”

De verwachting is dat Bitvavo een aanzienlijk deel van de openstaande schuld terug zal krijgen. Waar een voorstel voor de terugbetaling van 70% al op tafel lag, ziet het er nu naar uit dat 80 tot 100% van de schuld terugkomt. Die schuld zal naar verwachting in crypto, cash en preferente aandelen worden afgelost.

Bitvavo onderdeel van schuldeisercommissie

Ondanks de grote stap is het proces dus nog niet afgewikkeld. Het principeakkoord zal de komende weken worden uitgewerkt waarna een Plan Support Agreement wordt opgesteld. De schuldeisercommissie, waar Bitvavo onderdeel van is, zal dit plan vervolgens beoordelen. Bij goedkeuring dient de rechter zijn oordeel nog te vellen waarna het plan ook daadwerkelijk uitgevoerd kan gaan worden. Bitvavo stelt dat het proces in ieder geval nog weken zal duren.

DCG, het moederbedrijf van Genesis, maakte gisteravond bekend welke stappen het gaat zetten om de schuldeisers tegemoet te komen. Zo zal het de crypto-trading tak van Genesis verkopen. Ook is het van plan het leenplatform van de hand te doen. Hoe DCG het verder gaat aanpakken zal in de komende weken duidelijk worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie