Timo Bult Timo Bult
27/01/2023 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2023 15:01

Bitvavo meldt goed nieuws: ‘Gros van schuld komt terug, eindfase bereikt’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo concluye sus

Foto: Bitvavo

De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo heeft een nieuwe update gepubliceerd over de stand van zaken van de onderhandelingen met Digital Currency Group (DCG). Bitvavo krijgt door de situatie bij crypto-leenplatform Genesis, dat onder DCG valt, nog zo’n 280 miljoen euro van DCG en heeft daarover goed nieuws te melden; er ligt een verbeterd voorstel op tafel!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo krijgt “gros van uitstaande tegoeden terug”

Er was de afgelopen tijd in het crypto nieuws te lezen dat partijen vertrouwen hebben in een snelle afhandeling van het faillissementsproces waarin Genesis zit. Zo zei Genesis optimistisch te zijn over een snelle aflossing van de schulden.

De exchange maakte eerder al bekend dat het een voorstel heeft gekregen van DCG. Het Amerikaanse bedrijf zou ongeveer 70% van de schuld op een acceptabele termijn terug kunnen betalen. Over de laatste 30% zou dan verder onderhandeld gaan worden. Ook wat betreft dit laatste deel lijkt nu voortgang te zijn geboekt, zo stelt Bitvavo:

“Dit voorstel is een verbetering ten opzichte van het eerdere voorstel dat sinds 9 januari op tafel ligt. Het voorstel betekent concreet dat wij binnen een acceptabele termijn het gros van onze uitstaande tegoeden terugkrijgen.”

In hoeverre dit voorstel precies beter is dan het voorgaande is niet duidelijk. Wel verduidelijkt Bitvavo later over de resterende 30%: “Ook over terugbetaling van dat restant vormen zich nu voor ons acceptabele voorstellen.” Al met al zou uit de eerste fases van het Chapter 11 faillissementsproces duidelijk zijn geworden dat er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn voor terugbetaling.

Onderhandelingen DCG en Bitvavo zitten in eindfase

Het proces lijkt dus de goede kant op te gaan. Helaas kan Bitvavo niet veel details vrijgeven, ook omdat dit de positie van het bedrijf in de onderhandelingen zou kunnen schaden. Bitvavo meldt dat het een “feit is dat de onderhandelingen in een eindfase zitten” en dat “we daar goede vorderingen gemaakt hebben en er een voorstel ligt waar Bitvavo gezien de omstandigheden content mee is.”

De situatie bij Genesis ontstond als gevolg van een bredere kettingreactie in de cryptomarkt. Mede door het instorten van Terra (LUNA) en FTX kampen veel cryptobedrijven met liquiditeitsproblemen. Lees hier een overzicht over hoe de situatie tot stand kwam.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie