Simon Bosch Simon Bosch
11/02/2023 20:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2023 20:01

Genesis onthult terugbetalingsplan, goed nieuws voor Bitvavo?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptogigant Genesis stopt handel, laat miljardenschuld achter

Foto: mundissima/Shutterstock

Door de problemen bij FTX ging ook crypto-kredietbedrijf Genesis failliet. Genesis had een hoop boze crediteuren die hun geld niet terug konden krijgen. Toch heeft het bedrijf hard gewerkt om klanten zoveel mogelijk te vergoeden, en nu is dat moment eindelijk daar. Het nieuwste voorstel ligt inmiddels op tafel.

Nu direct crypto kopen en ruilen via Ledger door nieuwe samenwerking
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Genesis heeft nieuw plan voor herstructurering

CoinDesk heeft juridische documenten gevonden waarin Genesis constateert dat Genesis een nieuw holdingbedrijf aan het opzetten is. De crediteuren zijn voor 100% eigenaar van dit bedrijf, en Genesis-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) zal zijn volledige aandeel in Genesis in dit holdingbedrijf stoppen.

De crediteuren willen het liefst al hun activa (of de volledige waarde ervan) terug zien te krijgen, maar dit blijkt een lastige opgave. Het Nederlandse Bitvavo is één van de crediteuren, en in eerste instantie was het niet tevreden met het eerste voorstel. Het zou namelijk maar 70% van de activa terug kunnen krijgen, al lijkt het er nu op dat het al op 80% tot 100% van schuldkomt uit zal komen. Het nieuwe voorstel zou van kracht gaan als de crediteuren hun activa niet volledig terugkrijgen.

Toch hebben we Bitvavo nog maar weinig horen klagen, de Nederlandse cryptobeurs had namelijk ‘maar’ 280 miljoen euro bij Genesis liggen. Bij Gemini was de situatie een stuk extremer. Deze Amerikaanse exchange kwam namelijk 800 miljoen dollar voor klanten tekort. Handelsplatformen gebruikten Genesis voor staking van cryptocurrencies.

Advertentie

Crypto bedrijf Genesis niet zomaar failliet gegaan

De problemen bij Genesis begonnen niet pas toen FTX financieel instabiel werd en opnames blokkeerde. Genesis had een groot deel van de activa bij FTX liggen en werd dus hard geraakt toen dit bedrijf failliet ging.

De problemen begonnen al veel eerder, namelijk al toen het Terra (LUNA) ecosysteem in elkaar stortte. Het crypto-investeringsfonds Three Arrows Capital (3AC) ging namelijk ook failliet door deze crash. 3AC enorme bedragen van Genesis geleend, Genesis kon dit hierna niet meer terugkrijgen. Het lijkt erop dat FTX de doodssteek was.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie