Simon Bosch Simon Bosch
01/03/2023 16:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2023 16:08

Dit is hoe Bitvavo kan helpen bij je belastingaangifte

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo breidt crypto aanbod uit en voegt BNB opnames toe

Foto: Bitvavo

Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker, toch? Bitvavo is het met de Belastingdienst eens. De Nederlandse cryptobeurs heeft een tool geïntroduceerd waarmee je je gemakkelijker bij kunt houden wat je de Belastingdienst verschuldigd bent.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Belastingrapport via Bitvavo

In een persbericht schrijft Bitvavo dat het met Blockpit heeft samengewerkt. Dit bedrijf specialiseert zich in het maken van belastingrapporten voor crypto-investeerders. Met de tool moet je binnen enkele minuten al je belasting kunnen aangeven. De software van Blockpit heeft een keuring van Big Four-boekhouder KPMG doorstaan, en worden bovendien voortdurend bijgewerkt om aan de wet te voldoen.

Volgens de Nederlandse exchange kun je gemakkelijk de gegevens van je digitale valuta importeren – vermoedelijk slaat dat op walletadressen en handelsinformatie. Het systeem werkt voor de belastingsystemen van verschillende landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

In deze landen is vaak een belastingstelsel op basis van het werkelijke rendement op je activa geldig, daar heb je dus alle transactie-informatie voor nodig. Vermoedelijk kun je dus zelfs als je belasting betaalt op het reële rendement de software gebruiken. Naast voor je belastingaangifte kun je het ook gebruiken als Certificaat van Oorsprong voor de bank.

Sterker nog, de tool werkt zelfs voor coins die je op externe wallets en andere crypto exchanges hebt staan. Veel blockchains zijn transparant, waardoor je slechts de walletinformatie nodig hebt om transactiedetails en walletinhoud te achterhalen.

Je kunt het rapport aanvragen door op je Bitvavo-account naar je transactiegeschiedenis te gaan. Op de knop rechtsboven staat ‘Belastingrapport via Blockpit’. Klanten van Bitvavo krijgen een korting van 35%, waardoor de kosten tussen de 0 euro en 129,35 euro liggen, afhankelijk van het rapport dat je kiest.

Advertentie

Crypto steeds populairder

De Belastingdienst was vroeger maar weinig in het nieuws omtrent cryptocurrencies. Misschien heeft het feit dat de teller vorig jaar al op ongeveer 2 miljoen mensen stond een hoop veranderd aan de zaak. Toch valt het relatief gezien nog mee, in sommige andere Europese landen lag vorig jaar de adoptiegraad al een stuk hoger.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie