Thom Derks Thom Derks
11/12/2022 15:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2022 15:05

Dit is hoe je meer crypto kunt krijgen zonder te traden of bitcoin te kopen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Romolo Tavani/Shutterstock

Er hangen wat risico’s aan, maar er zijn binnen de crypto-industrie verschillende manieren om je vermogen ‘aan het werk’ te zetten. Je kunt op deze manier meer crypto verdienen, zonder dat je hiervoor hoeft te traden of investeren. In feite investeer je op deze manier door een zeker risico te nemen.

Hoe dat kan? Daar gaan we in dit artikel eens nader op inzoomen.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Staking

De eerste en meest veilige optie is staking. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een Proof-of-Stake blockchain vinden waar jij veel vertrouwen in hebt. Vervolgens koop je de munten in of gebruik je munten die jij al bezit. Normaal gesproken zou je dan een node moeten draaien en die munten daadwerkelijk moeten staken op het netwerk.

Tegenwoordig is het echter mogelijk om dit technische gedeelte uit handen te geven aan een beursplatform. Het nadeel hiervan is dat je een klein deel van het rendement moet inleveren bij de beurs. Maar aan de andere kant is dat logisch, omdat zij jou het technische gedeelte uit handen nemen.

Bij Coinmerce is het bijvoorbeeld mogelijk om te staken. Je kunt ervoor kiezen om munten als Cardano of Tron bij ze onder te brengen voor een zeker percentage. Over je Cardano holdings krijg je bij Coinmerce 4,50 procent op jaarbasis en over Tron 4,0 procent. Maak hier een account aan bij Coinmerce.

Je gaat van staking niet rijk worden, maar het is een manier om je stilstaande vermogen toch iets voor je te laten doen. Er zijn munten die een hoger percentage bieden, maar daar komt uiteraard ook weer meer risico bij kijken. Vaak zijn dit munten die iets minder stabiel zijn qua koers.

Advertentie

Earn-programma’s zoals Coinmerce Earn

Wat je tegenwoordig ook veel ziet bij beurzen is dat ze een zogenaamd ‘Earn-programma’ hebben. Dit is een manier voor een beursplatform om crypto naar zich toe te lokken. Je kunt bij Coinmerce bijvoorbeeld 0,80 procent over je bitcoin verdienen en die munten wanneer je maar wilt loskoppelen.

Het risico is natuurlijk dat een beursplatform als Coinmerce omvalt. Wees je daar dus altijd van bewust als je voor dit soort opties kiest. Zeker als de rendementen die ze bieden te mooi lijken om waar te zijn, dan is dit vaak zo. Wat je bij vorige partijen zag die failliet dreigden te gaan, was een continue verhoging van deze rendementen. Doe dus altijd eerst goed onderzoek en wees je bewust van de risico’s.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie