Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
05/06/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 17:30

Dit wordt wellicht de nieuwe Binance CEO

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance stablecoin verliest derde positie in marktaandeel

Foto: Shutterstock/24K-Production

Changpeng ‘CZ’ Zhao, de CEO van Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, gaf enkele jaren geleden aan dat hij bereid is om op te stappen. De markt speculeert over een mogelijke vervanger en één naam blijft regelmatig op duiken: Richard Teng. Hij wordt gezien als de meest waarschijnlijke opvolger van CZ als CEO van Binance. Zijn rol werd onlangs al stevig uitgebreid:

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Wie is Richard Teng?

Teng is een voormalige toezichthouder uit de financiële sector die bekend staat om zijn werk bij de Financial Services Regulatory Authority bij Abu Dhabi Global Market (ADGM) en de Monetary Authority of Singapore (MAS). Hij heeft ook als Chief Regulatory Officer (CRO) gewerkt bij de Singapore Exchange (SGX).

In augustus 2021 trad Teng toe tot Binance. Inmiddels versterkt hij zijn rol binnen Binance door toezicht te houden op Azië, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Teng krijgt langzamerhand meer verantwoordelijkheden in het bedrijf en dat volgt na nieuws dat CZ zijn positie wil verkleinen, vooral in de VS.

Aandeelhouders zijn namelijk bezorgd over de reputatie van het bedrijf bij Amerikaanse regelgevers met CZ aan het roer. Zelf ontkent Teng vooralsnog dat hij klaargemaakt wordt voor de positie als CEO: “Het zou voorbarig zijn om daarover te speculeren.”

Advertentie

Binance onder druk door toezichthouders

Bij het aanstellen van Richard in 2021 benoemde de huidige Binance CEO dat hij bereid is om op te stappen. De voornaamste reden is dat het bedrijf wereldwijd onder toenemende regelgevende druk staat, waaronder in Engeland, Japan, Canada, Italië en natuurlijk de VS. CZ heeft aangegeven open te staan voor opvolging door iemand met meer ervaring in regelgeving. Het bedrijf is van plan om wereldwijd regionale hoofdkantoren op te zetten en licenties te verkrijgen waar mogelijk. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance breidt uit

De regelgevende druk is inherent aan de uitbreiding van het bedrijf. Onlangs maakte Binance een terugkeer naar Japan door de overname van de gereguleerde beurs Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) in 2022. Deze zet is onderdeel van Binance’s ambitie om zijn klantenbasis te vergroten. Gebruikers van SEBC zullen migreren naar de nieuwe exchange, terwijl hun fondsen automatisch worden omgezet in Japanse yen. De actie illustreert Binance’s strategie om internationale expansie te bevorderen door lokale entiteiten te verwerven.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie