Rico Engelbarts
20/09/2018 08:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2018 08:01

Abu Dhabi deelt cryptocurrency en ICO regelgeving met rest van de wereld

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Het is inmiddels alweer een jaar geleden dat de Financial Services Regulatory Authority (FSRA), van de Abu Dhabi Global Market (ADGM) haar reglement voor crypto en ICO’s publiceerde. Nu staat de FSRA op het punt om het volledige reglement te delen met de rest van de wereld, waaronder het VK, Singapore, Hong Kong en Japan.
Het hoofd van de FSRA, Richard Teng, drong hierbij ook aan op de introductie van scherpere regulatie van de sector. Zo liet Teng weten:

De ruimte moet correct gereguleerd worden, anders blijft het risico op financiële misdaad. […] Elke keer dat een munt kwijtraakt of wordt gestolen zal het vertrouwen in de sector af nemen.

Toch is er volgens Teng veel veranderd in de laatste maanden. De houding tegenover de crypto sector is aan het veranderen van een van angst en onzekerheid naar een van erkenning van een groeiende industrie die met behulp van regulatie dient te groeien. 
De ADGM was dus ook een van de eerste financiële centra om crypto regulaties te introduceren. De regulaties bevatten onder andere stipulaties over hoe ICO’s fondsen mogen werven en hoe tokens behandeld moeten worden als “speciale investeringen”. Cryptocurrencies werden hierbij als commodities beschouwd.
Volgens Teng is het ongepast dat vele landen de crypto industrie op dezelfde manier reguleren als de traditionele financiële dienstverlening. Voor de ADGM is het doel niet alleen om retail investeerders te beschermen, maar ook om de ruimte veiliger te maken voor institutionele investeerders. Teng voegde hier aan toe:

Als je hen in de markt kan brengen zal je zien dat de prijzen veel minder volatiel worden, maar instituties treden alleen toe als je hen helpt de problemen aan te kaarten.

In een interview tijdens Fintech Abu Dhabi zei Teng dat het overzichtskader dat ze nu delen met andere landen zal bijdragen aan het oplossen van de problemen en het wekken van vertrouwen binnen de crypto sector.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie