Roy van Krieken Roy van Krieken
13/11/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2022 19:30

Elon Musk’s ‘Bullshit meter’ ging af tijdens gesprek met FTX-CEO

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Elon Musk’s ‘Bullshit meter’ ging af tijdens gesprek met FTX-CEO

Foto: theoldman/Shutterstock

De rijkste man ter wereld, Elon Musk, heeft zich ondertussen ook uitgelaten over het drama rondom crypto-exchange FTX. Volgens Musk heeft hij een tijdje geleden met Sam Bankman-Fried (SBF) gepraat in verband met zijn overname van Twitter. Destijds wilde SBF mogelijk een grote smak geld in de overname investeren, maar Elon Musk vertelt nu dat hij weinig van SBF’s woorden geloofde.

Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Elon Musk spreekt zich uit

Tijdens een gesprek op Twitter Space vertelde Musk aan zo’n 60.000 luisteraars dat hij oorspronkelijk nog nooit van SBF had gehoord. Echter, toen hij toch op een gegeven met hem sprak gingen er bij Musk direct allerlei alarmbellen rinkelen zei hij

SBF zou interesse hebben om Elon Musk financieel te ondersteunen bij zijn overname van Twitter. Het bedrag dat SBF bereid was om te investeren zou behoorlijk zijn geweest. Elon Musk trok echter direct zijn twijfels bij het voorstel. Volgens hem beschikte SBF helemaal niet over een dergelijk bedrag.

“Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van hem gehoord. […] Maar toen kreeg ik een hoop mensen die me vertelden dat hij, je weet wel, enorme hoeveelheden geld heeft dat hij wil investeren in de Twitter deal. En ik heb ongeveer een half uur met hem gepraat. En ik weet dat mijn bullshit meter roodgloeiend stond. Het was als: ‘deze kerel praat onzin’ – dat was mijn indruk,” zei Musk. 

SBF was niet geloofwaardig

Musk voegde eraan toe dat het image van SBF juist erg positief was. Veel toplieden binnen de industrie prezen SBF juist aan als integer. Toch bleef Musk bij zijn initiële indruk van hem, en die indruk was niet positief.

“Toen had ik zoiets van man, iedereen, inclusief grote investeringsbanken – iedereen sprak over hem alsof hij op water loopt en een ziljoen dollar heeft. En dat was niet mijn indruk. […] Die kerel is gewoon – er is iets mis, en hij heeft geen kapitaal, en hij zal het niet redden. Dat was mijn voorspelling,” voegde Musk eraan toe.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie