Timo Bult Timo Bult
13/11/2022 13:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2022 13:04

FTX stort in, Bitvavo reageert: Dit was het crypto nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
FTX stort in, Bitvavo reageert: Dit was het crypto nieuws

Foto: Varavin88/Shutterstock

Het was weer een bizarre weer in cryptoland. Wie het crypto nieuws een beetje heeft gevolgd zal drie letters heel vaak voorbij hebben zien komen: namelijk “FTX.” In dit nieuwsoverzicht blikken we terug op het belangrijkste nieuws van deze week.

Bitcoin bereikt mijlpaal – langverwachte BTC halving is een feit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto exchange FTX stort in

We zullen er niet teveel tekst aan wijden want het nieuws loopt de afgelopen dagen al over van FTX artikelen. De ondergang van FTX is een zeer belangrijke ontwikkeling in crypto. Het begon allemaal met een artikel van CoinDesk waaruit duidelijk werd dat het investeringsbedrijf Alameda Research en FTX nauw aan elkaar verbonden waren.

FTX, Alameda Research en veel andere bedrijven waar de ex-CEO Sam Bankman-Fried achter zat, bleken dan ook een bijzonder gammel kaartenhuis te zijn. Een enkele tweet van Binance CEO Changpeng Zhao, waarin hij stelt alle FTT te gaan verkopen, was genoeg om het drama tot een ontknoping te brengen.

Binance zou FTX aanvankelijk nog overnemen. Een associate professor aan de Vrije Universiteit van Amsterdam liet toen echter al aan Crypto Insiders weten dat zo’n deal bijzonder lastig zou worden. Dat feest ging uiteindelijk inderdaad niet door.

Inmiddels heeft FTX Group uitstel van betaling aangevraagd. De afgelopen dagen is langzaamaan duidelijk geworden dat de exchange zijn zaakjes intern helemaal niet op orde had. Zo missen er meer dan $1 miljard aan gebruikerstegoeden.

Bitvavo en andere exchanges reageren

De instorting van FTX is een enorme schok voor de crypto-industrie. Veel exchanges doen nu dan ook hun best om het vertrouwen van klanten vast te houden of weer te herstellen. Wij vroegen Bitvavo waarom zij een veilige optie zijn voor crypto kopers.

“Door onze gezonde financiële positie zijn wij in staat om ook tijdens minder goede marktomstandigheden de continuïteit en kwaliteit aan dienstverlening te blijven bieden” – Aldus Bitvavo, lees hier verder.

Andere exchanges reageren daarnaast door hun reserves transparant te maken. Dat is een van de positieve gevolgen van het FTX debacle.

Advertentie

Bitcoin koers daalt hard

Het zal geen grote verassing zijn dat bitcoin (BTC) door de situatie hard onderuit is gegaan. Samen met de rest van de cryptocurrencies gingen er miljarden in marktkapitalisatie in rook op. BTC bereikte uiteindelijk het diepste punt in twee jaar tijd. Is dit het einde van bitcoin? Lees in deze column waarom dat waarschijnlijk niet het geval is.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven op een prijs van $16.560 en lijkt dus definitief door de $20.000 heen te zijn gezakt. Houd het bitcoin nieuws goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent de koersen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

$800 miljoen aan bitcoins tussen de popcorn

Was er nog crypto nieuws naast FTX? Zeker! De Amerikaanse Belastingdienst heeft namelijk maar liefst $800 miljoen aan bitcoins teruggevonden in een popcornbeker. Een bijzondere vondst die onderdeel is van een grotere rechtszaak. Hierover lees je in dit artikel meer.

Daarnaast verscheen er een interessante column van psycholoog Michael Eisink over slaapproblemen door crypto, iets wat voor sommigen helaas zeker nu een relevant probleem is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie