Simon Bosch Simon Bosch
24/06/2022 12:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2022 12:29

Enorm crypto hedgefonds 3AC krijgt geen bailout van Binance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance heeft de afgelopen tijd meerdere verzoeken ontvangen van bedrijven en fondsen uit de crypto-industrie voor financiële steun. De dalende markten hebben gezorgd voor veel faillissementen. Binance is als grootste cryptocurrency exchange een logische partij om te zoeken naar financiering, maar het bedrijf wordt nu overspoeld door verzoeken. Binance CEO Changpeng Zhao legt uit wat hij wel en wat niet acceptabel vindt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grote verschillen in crypto bailouts

In een blogpost legt de topman, die ook wel bekendstaat als ‘CZ’, uit dat niet iedere bailout hetzelfde is. Sommige bedrijven verdienen namelijk een doorstart met behulp van een bailout, maar veel bedrijven ook niet. Hij denkt dat er drie groepen zijn. Allereerst zijn er de ‘slechte bedrijven,’ ook deze groep is onder te verdelen in drie soorten volgens CZ.

Je hebt bedrijven met producten die slecht zijn ontworpen (het product past bijvoorbeeld niet in de markt), bedrijven en projecten die slecht worden geleid en projecten die slecht worden uitgevoerd. Soms hebben ze veel gebruikers die vielen voor ‘creatieve marketing’ of zelfs voor pure fraude. Al deze projecten verdienen volgens Binance geen bailout.

De tweede groep bedrijven maakt kleine foutjes, maar heeft niet genoeg geld of is te agressief in hun strategie. Dan is er derde groep die wellicht overleeft, maar krap bij kas zit om nog goed te groeien. Als de problemen in deze groepen op te lossen zijn, dan verdienen ze een bailout volgens CZ.

Vorige week kwam naar buiten dat het enorme crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) vermoedelijk failliet is. Maar dit fonds krijgt geen bailout van Binance, schrijft de South China Morning Post. Binance zou voor het fonds niet de belangrijkste handelspartner zijn.

Advertentie

Twee soorten leverage

CZ heeft het in het artikel ook over leverage (hefboomwerking). Hij zegt dat er twee soorten hefbomen zijn. Allereerst is er ‘snelle’ leverage, het type dat je op een exchange kunt krijgen. In maart van 2020 daalde bijna elke cryptocurrency door dit type leverage. Dan krijg je een margin call en mogelijk wordt je positie geliquideerd. Dit gaat vaak erg snel.

Het tweede type is een ‘trage’ hefboom. Die kunnen bedrijven verkrijgen door aan andere bedrijven geld te lenen terwijl ze dit niet hebben. Als dit fout gaat, dan kost het meer tijd voordat het duidelijk is dat er problemen zijn, en dus ook voordat het duidelijk is dat er activa verkocht moeten worden. Het duurt even voordat dit in de prijs van activa is verwerkt, en de topman denkt dat nog niet alle liquidaties zijn afgerond.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie