Thom Derks Thom Derks
06/02/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2023 12:30

Enorm investeringsbedrijf stemt tegen Uniswap op Binance chain

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Una gran empresa de inversión vota en contra de Uniswap en Binance

Foto: Morrowind/Shutterstock

Een voorstel om de laatste versie van het decentrale beursplatform Uniswap (UNI) op de BNB Chain van Binance te lanceren is afgewezen door het grote investeringsbedrijf Andreessen Horowitz (a16z).

Tokenhouders van UNI kunnen via de Uniswap DAO stemmen op dit soort voorstellen. De grote jongens lieten gedurende deze stemronde weten hier op dit moment niet voor open te staan.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Andere digitale brug

In het huidige voorstel is het de bedoeling dat Uniswap via de Wormhole Bridge op BNB Chain terechtkomt. A16z investeerde met LayerZero echter in een andere digitale brug, waardoor zij liever hebben dat de implementatie via dat platform verloopt. Jump Crypto lijkt weer de voorkeur te hebben voor Wormhole.

Hierdoor staan twee grote jongens uit de industrie met de koppen tegen elkaar. Jump Crypto moet op het moment van schrijven nog stemmen op het voorstel. Op dit moment was het om technische redenen nog niet mogelijk voor a16z om met alle 15 miljoen tokens op LayerZero te stemmen.

In een volgende stemronde is dat mogelijk en middels Eddie Lazzarin, een partner bij a16z, laat het bedrijf weten dat ze dit ook zullen doen. Vanwege de custodial-setup van de tokens kon a16z op dit moment niet stemmen op het voorstel. De munten zaten zodanig vast, dat ze daar even niets mee konden doen.

Advertentie

Kwestie van veiligheid

Het debat over deze digitale bruggen is met name een kwestie van veiligheid. Het afgelopen jaar zijn de digitale bruggen meerdere malen aangevallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de aanval van 325 miljoen dollar op Wormhole van het afgelopen jaar.

Het feit dat twee grote VC-bedrijven in het voordeel van hun portfolio stemmen weegt uiteraard ook zwaar mee. Voorstanders van Wormhole hoopten echter dat a16z niet tegen het voorstel zou stemmen.

“Als a16z zich tegen de gemeenschap verzet en het project probeert te verdrinken, dan zou ik geshoqueerd zijn. Dat zou verschrikkelijk zijn, maar ik denk niet dat ze zo ver gaan,” aldus een betrokkene

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie