Ivo Melchers Ivo Melchers
21/12/2022 10:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2022 10:59

Uniswap laat gebruikers nu crypto kopen met bankrekening en creditcard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Una gran empresa de inversión vota en contra de Uniswap en Binance

Foto: Morrowind/Shutterstock

Uniswap (UNI), een gedecentraliseerde exchange (DEX) op Ethereum (ETH), heeft een samenwerking gesloten met cryptocurrency betalingsbedrijf Moonpay. Dit liet Uniswap Labs weten in een tweet van 20 december. Deze samenwerking stelt gebruikers in staat om cryptocurrencies te kopen op Uniswap met gebruik van debit- en creditkaarten en bankoverschrijvingen.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Fiat omzetten naar crypto

De nieuwe optie zal beschikbaar zijn voor gebruikers binnen de meeste staten in de Verenigde Staten, Brazilië, Verenigd Koninkrijk en als laatste de Single Euro Payments Area (SEPA). Met de nieuwe functie kan je crypto kopen en naar elke wallet op het Ethereum mainnet, Polygon, Optimism en Arbitrum sturen.

Bij de lancering worden DAI, ETH, MATIC, USDC, USDT, WBTC en WETH ondersteund. Echter is het wel afhankelijk van de regio, aangezien Amerikaanse gebruikers bijvoorbeeld geen WETH of WBTC kunnen kopen. Binnen enkele minuten zal je aankoop beschikbaar zijn in de desbetreffende wallet.

Advertentie

DEX vs CEX

In de aankondiging op de website geeft Uniswap aan waarom gedecentraliseerde exchanges de voorkeur zouden moeten krijgen boven de gecentraliseerde alternatieven:

‘’Gedecentraliseerde exchanges zijn de veiligste manier om digitale activa te verhandelen in vergelijking met hun gecentraliseerde tegenhangers. Met self-custodial wallets, toestemmingloze en onveranderlijke protocollen en een transparant grootboek hebben DEX’s ingebouwde gebruikersbescherming.’’

Daarnaast geeft Uniswap aan dat de zogenoemde onboarding-ervaring een belangrijke belemmering voor de acceptatie van DeFi was, aangezien gecentraliseerde exchanges (CEX) ondanks de bijbehorende risico’s door gebruikers als handiger worden beschouwd.

Uniswap hoopt dat deze nieuwe functie het onboardingsproces zal verbeteren met zijn ‘’geen gespreide kosten op USDC, de laagste verwerkingskosten op de markt en directe toegang’’.

Ondergang gecentraliseerde exchanges

De nieuwe functie komt op een moment waarin het vertrouwen ten aanzien van CEX’s extreem is afgenomen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de ondergang van FTX. Zo kon je eerder deze week in het Bitcoin nieuws lezen dat de afgelopen maand de meeste bitcoin (BTC) ooit van de beurzen werd gehaald.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie