Simon Bosch Simon Bosch
21/10/2023 11:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2023 10:26

Enorme hoeveelheid crypto naar exchange gestuurd, maar waarom?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Baas Binance in VS vertrekt plotseling, ook 100 werknemers ontslagen

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Er is een hoop gaande in de crypto-industrie waar je vraagtekens bij kunt plaatsen. Hamas heeft de grootschalige aanvallen op Israël voor een deel kunnen financieren met cryptocurrencies, en sommige crypto exchanges hebben nog steeds moeite om niet benadeeld te worden door de keiharde regels van veel overheden. Een aantal opmerkelijke transacties met stablecoins roept nieuwe vragen op.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe TUSD stablecoins ook weer vernietigd

Op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) schrijft CryptoQuant-analist IT Tech dat op donderdag een enorme hoeveelheid nieuwe True USD (TUSD) is uitgegeven. In totaal was het ruim 443 miljard dollar waard, maar vandaag zou dit bedrag weer zijn vernietigd. Data van CoinMarketCap bevestigt dit. Wat hier de reden voor was is niet duidelijk, in ieder geval steeg de marktwaarde van de stablecoin tijdelijk met ruim 13%.

Advertentie

Waren Binance transacties van Justin Sun?

Maar hier bleef het niet bij. Op vrijdag verplaatsten verschillende adressen ruim 1 miljard USDT naar Binance. Van wie het geld is weten we nog niet, maar in ieder geval gaan er een aantal theorieën rond. Het zou kunnen dat het afkomstig is van de crypto-magnaat Justin Sun, die wel vaker enorme transacties naar Binance en bepaalde andere platformen stuurt. Eén van de aanwijzingen hiervoor is dat voor een deel van het geld de Tron (TRX) blockchain werd gebruikt, waar Sun het meesterbrein achter is.

Sun wordt ook regelmatig in verband gebracht met verdachte praktijken. Zo zou er op Sun’s blockchain Tron (TRX) een enorme hoeveelheid wrapped bitcoin zijn gemint, zonder dat de daadwerkelijke bitcoins er daadwerkelijk zijn.

Begin dit jaar verstuurde hij ook al plotseling 100 miljoen dollar naar de exchange Huobi. Het ging toen niet zo goed met Huobi, waar Sun een medeoprichter van is. Er waren aanwijzingen dat Huobi financieel in de problemen zat.

Het zou ook kunnen dat de transacties of een deel ervan van Tether zelf waren, en wellicht met een reden bestemd waren voor Binance. Vlak vóór de transacties maakte Tether namelijk 1 miljard USDT, en we weten dat Binance een grote vraag naar USDT zal hebben.

Het moet namelijk alle euro-deposito’s omzetten in cryptocurrencies, zoals USDT. Het probeert namelijk over te stappen op een andere bankpartner, wat voor enkele logistieke uitdagingen heeft gezorgd. Wellicht heeft Binance dus met Tether overlegd om bewust veel USDT naar Binance te sturen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie