Simon Bosch Simon Bosch
10/01/2023 20:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 20:37

Waarom TRON-oprichter Justin Sun $100 miljoen naar crypto exchange Huobi stuurde

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Waarom TRON-oprichter Justin Sun $100 miljoen naar crypto exchange Huobi stuurde

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

De crypto exchange Huobi werd vorige week een bron van onzekerheid. Het nieuws dat het bedrijf een flink aantal werknemers zou gaan ontslaan leidde ertoe dat klanten grote bedragen opnamen, wat vervolgens een negatieve impact had op de USDD-stablecoin. Tron-oprichter en Huobi-bestuurslid Justin Sun probeert de boel te sussen.

Bitvavo verlaat Duitse markt met oog op Europese expansie
Bitvavo verlaat Duitse markt met oog op Europese expansie

Justin Sun stelt klanten crypto exchange gerust

In slechts een paar weken namen klanten ongeveer 205 miljoen dollar op. De stablecoin-reserves van de cryptobeurs daalden hierdoor tot slechts 9,5% van alle reserves. Tron-oprichter Justin Sun is naast een bestuurslid van Huobi ook de bedenker van de USDD-stablecoin, die door de problemen opnieuw een daling inzette. Sun zelf was ook met grote bedragen aan het schuiven, mogelijk om zich te beschermen tegen een mogelijke crash. Maar het zou ook kunnen dat hij een andere bestemming voor het geld had.

Op Twitter riep hij vorige week op om de paniekzaaierij te negeren en te blijven bijdragen aan de crypto-industrie. Vlak hierna schreef Nansen-analist Martin Lee dat de topman 100 miljoen dollar aan stablecoins van Binance naar Huobi heeft verplaatst – 50 miljoen in USDT en hetzelfde bedrag in USDC. Dit zou moeten helpen om het vertrouwen in het bedrijf te bewaren.

In december deed hij min of meer hetzelfde bij Binance, mogelijk ook om het vertrouwen in het platform hoog te houden. Vorige maand kwam Binance onder druk te staan toen bleek dat de audit van de reserves wat gaten had. In een tweet verklaarde Sun vervolgens dat hij 100 miljoen aan stablecoins heeft gestort op Binance.

Advertentie

Justin Sun is controversieel

Sun is vrij controversieel in de crypto-wereld. Zo werd hij vorig jaar beschuldigd van een ‘governance-aanval’ op het DeFi-platform Compound. Hij zou het platform hebben gemanipuleerd door enorme bedragen te lenen om letterlijk stemmen te kopen in een stemming op Compounds Decentralized Autonomous Organization (DAO).

Vlak na de val van het Terra-ecosysteem (LUNA) bracht Tron de USDD-stablecoin uit. Net als het ingestorte UST is dit een algoritmische stablecoin, een controversiële techniek die berust op vraag en aanbod om de prijs stabiel te houden. Critici hebben USDD beschreven als Ponzifraude. Vorige maand begon USDD opnieuw met dalen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie