Simon Bosch Simon Bosch
10/01/2023 20:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 20:37

Waarom TRON-oprichter Justin Sun $100 miljoen naar crypto exchange Huobi stuurde

Nieuws
Waarom TRON-oprichter Justin Sun $100 miljoen naar crypto exchange Huobi stuurde

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

De crypto exchange Huobi werd vorige week een bron van onzekerheid. Het nieuws dat het bedrijf een flink aantal werknemers zou gaan ontslaan leidde ertoe dat klanten grote bedragen opnamen, wat vervolgens een negatieve impact had op de USDD-stablecoin. Tron-oprichter en Huobi-bestuurslid Justin Sun probeert de boel te sussen.

4 zaken die deze week belangrijk zijn voor bitcoin
4 zaken die deze week belangrijk zijn voor bitcoin

Justin Sun stelt klanten crypto exchange gerust

In slechts een paar weken namen klanten ongeveer 205 miljoen dollar op. De stablecoin-reserves van de cryptobeurs daalden hierdoor tot slechts 9,5% van alle reserves. Tron-oprichter Justin Sun is naast een bestuurslid van Huobi ook de bedenker van de USDD-stablecoin, die door de problemen opnieuw een daling inzette. Sun zelf was ook met grote bedragen aan het schuiven, mogelijk om zich te beschermen tegen een mogelijke crash. Maar het zou ook kunnen dat hij een andere bestemming voor het geld had.

Op Twitter riep hij vorige week op om de paniekzaaierij te negeren en te blijven bijdragen aan de crypto-industrie. Vlak hierna schreef Nansen-analist Martin Lee dat de topman 100 miljoen dollar aan stablecoins van Binance naar Huobi heeft verplaatst – 50 miljoen in USDT en hetzelfde bedrag in USDC. Dit zou moeten helpen om het vertrouwen in het bedrijf te bewaren.

In december deed hij min of meer hetzelfde bij Binance, mogelijk ook om het vertrouwen in het platform hoog te houden. Vorige maand kwam Binance onder druk te staan toen bleek dat de audit van de reserves wat gaten had. In een tweet verklaarde Sun vervolgens dat hij 100 miljoen aan stablecoins heeft gestort op Binance.

Advertentie

Justin Sun is controversieel

Sun is vrij controversieel in de crypto-wereld. Zo werd hij vorig jaar beschuldigd van een ‘governance-aanval’ op het DeFi-platform Compound. Hij zou het platform hebben gemanipuleerd door enorme bedragen te lenen om letterlijk stemmen te kopen in een stemming op Compounds Decentralized Autonomous Organization (DAO).

Vlak na de val van het Terra-ecosysteem (LUNA) bracht Tron de USDD-stablecoin uit. Net als het ingestorte UST is dit een algoritmische stablecoin, een controversiële techniek die berust op vraag en aanbod om de prijs stabiel te houden. Critici hebben USDD beschreven als Ponzifraude. Vorige maand begon USDD opnieuw met dalen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie