Simon Bosch Simon Bosch
09/01/2023 12:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2023 12:23

Bitcoin exchange Huobi ziet grote uitstroom, USDD in de problemen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Huobi ziet grote uitstroom, USDD in de problemen

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Veel crypto exchanges hebben het zwaar op het moment, en niet alleen door de hard dalende prijzen van cryptocurrencies. Veel mensen halen hun tokens namelijk van exchanges af, wat voor investeerders meetbaar is en dus een bron van onzekerheid kan vormen. De exchange Huobi kampt ook met outflows, wat zelfs een impact lijkt te hebben op een stablecoin.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin exchange Huobi kampt met uitstromen

Blockchain-onderzoeksbureau DeFiLlama waarschuwde investeerders afgelopen vrijdag op Twitter voor outflows van 75 miljoen dollar in slechts 24 uur. Na 15 december zou Huobi zelfs bijna 205 miljoen dollar hebben zien wegstromen. Nansen noemt vergelijkbare cijfers voor afgelopen week.

Data van DeFiLlama toont dat de token waar Huobi het meeste van heeft Huobi Token (HT) is, die 31% van de activa onder beheer vertegenwoordigt. Het is niet duidelijk of deze tokens van klanten zijn of beschikbaar zijn om te kopen. De stablecoin-reserves vormen slechts 9,5% van het totaal.

Vorige week maakte Huobi bekend dat het flink wat personeel gaat ontslaan en salarissen van topmensen gaat verlagen. Zelfs de interne communicatiekanalen zouden zijn opgedoekt om een opstand neer te slaan.

Advertentie

Tron’s USDD-stablecoin daalt opnieuw

Intern lijkt er meer aan de hand te zijn. Zo heeft Tron-oprichter en Huobi-bestuurslid Justin Sun volgens WhaleAlert 50 miljoen dollar aan USDT te hebben verplaatst naar Binance, mogelijk om te verkopen. De liquidaties die volgden op Tron’s eigen TRX-token waren vooral in spot-markten en niet in futures.

Zowel Huobi Token (HT) als TRX daalde na de problemen met een procent of tien. Ook de op de Tron-blockchain gebouwde stablecoin USDD daalde in waarde. Zijn link met de dollar had deze token al een paar maanden niet meer, maar nu is hij opnieuw gedaald met ongeveer 1,5 dollarcent.

De waarde was al minder dan 100 dollarcent, maar hij is op het moment van schrijven ongeveer 97 cent waard. Er is een hoop kritiek op USDD, zo heeft het volatiel onderpand in plaats van uitsluitend cash en cash-equivalenten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie