Simon Bosch Simon Bosch
06/02/2022 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2022 11:55

TRON-oprichter beschuldigd van ‘governance attack’ op Compound

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON-oprichter beschuldigd van 'governance attack' op DeFi-platform Compound

Foto: ymcgraphic/Shutterstock

Eén van de oprichters van het Decentralized Finance-platform TRON (TRX) wordt beschuldigd van een governance-aanval op DeFi-platform Compound. Hij heeft een merkwaardig grote hoeveelheid COMP-tokens geleend, vermoedelijk om zo meer grip te krijgen op een stemming op het Compound-platform.

De oprichter in kwestie is Justin Sun. Hij is veelvuldig gebruiker van DeFi-protocollen en is eigenaar van een wallet met een waarde van meer dan 1 miljard USD. Het adres wordt goed in de gaten gehouden wegens Sun’s activiteiten. Dit keer lijkt de vondst minder onschuldig te zijn. Afgelopen donderdag leende hij meer dan 99.000 COMP met een waarde van meer dan 13 miljoen dollar. GFX Labs schreef op Twitter dat dat meer dan 99% was van alle te COMP-tokens die te lenen waren.

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

TRON governance-aanval?

De omvang van de lening maakt de kans groot dat de tokens gebruikt zullen worden in een stemming op Compound. Nu hebben deelnemers voorgesteld om de collateral factor naar 80% te brengen. Dat maakt het moeilijker om grote bedragen te lenen, maar het zorgt er in principe ook voor dat er minder risico genomen wordt.

CoinDesk vergelijkt de gebeurtenis met een vergelijkbare zet op stablecoin-platform MakerDAO, en citeert GFX Labs-contributer PaperImperium. “Justin leende een grote hoeveelheid MKR van Aave, vermoedelijk om te stemmen op het maken van een TUSD-DAI Peg Stability Module. Toen dit opgemerkt werd leverde hij de MKR terug vóór het stemmen.” Met zo’n module is het mogelijk om TUSD om te wisselen voor MakerDAO’s DAI-stablecoin tegen een vast tarief. Het voorstel werd afgeslagen.

Advertentie

Whales niet bewust betrokken bij stemmingen

Een medewerker van de TrueUSD-organisatie verklaarde op het forum dat ze niet samenwerken met Justin Sun en andere whales om polls te manipuleren. Sun is adviseur bij TrueUSD, het bedrijf achter de TUSD-stablecoin. In 2020 maakte TrueUSD bekend dat het samen ging werken met TRON om TUSD naar Ethereum (ETH), TRON en andere blockchains te brengen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie