Kevin Schijven Kevin Schijven
29/04/2021 12:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2021 12:10

Ethereum (ETH) wallet MetaMask nu vijf miljoen maandelijkse gebruikers door explosie DeFi en NFT’s

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) wallet MetaMask nu vijf miljoen maandelijkse gebruikers door explosie DeFi en NFT's

Foto: leksiv/Shutterstock

MetaMask is het afgelopen half jaar enorm hard gegroeid. De crypto-wallet heeft nu meer dan vijf miljoen actieve gebruikers per maand. Dat kondigde ontwikkelaar Consensys gisteren aan via Twitter:

MetaMask is een wallet voor cryptocurrencies die op het Ethereum (ETH) netwerk draaien en is een zogenaamde gateway voor decentrale applicaties (dApps).

Via de mobiele app of de browserextensie van MetaMask kan men gebruik maken van bijvoorbeeld non-fungible token (NFT) marktplaatsen en decentralized finance (DeFi) producten op Ethereum. Denk hierbij aan bijvoorbeeld decentrale cryptocurrency-exchanges, of DEX, als Uniswap.

Het aantal gebruikers op MetaMask verviervoudigde tussen oktober 2019 en oktober 2020 naar een miljoen per maand. Sindsdien is het aantal gebruikers zelfs vervijfvoudigd in zes maanden naar vijf miljoen.

Deze groei viel in eerste instantie samen met de explosie van de DeFi-markt medio vorig jaar. De laatste tijd zien we de DeFi markt weer aantrekken, maar vooral de nieuwe NFT markt lijkt aan de groei van MetaMask bij te dragen:

“De recente mainstream-rage over NFT’s heeft een veel groter publiek naar het Ethereum-ecosysteem getrokken. Google-zoekopdrachten voor “NFT” zijn zelfs meer dan vier keer zo hoog als voor DeFi. Bovendien geven on-chain-gegevens duidelijk aan dat NFT’s op grote schaal worden omarmd door gebruikers in het Ethereum-ecosysteem. In feite is toegang tot NFT’s nu de tweede meest populaire use-case voor MetaMask, na swaps.”

Verder meldt het persbericht dat steeds meer mensen in het zuidelijke halfrond crypto en MetaMask gebruiken. Landen als India, Indonesië, Vietnam en Nigeria staan zelfs hoog in de top 10 qua gebruikersaantallen op MetaMask.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie