Erik Juffermans Erik Juffermans
26/08/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2023 06:00

Ethereum handelsplatform nu groter dan bekende crypto beurzen

Nieuws
Cruciale info: Crypto expert deelt zijn koersverwachting

Foto: Friends Stock/Shutterstock

Uniswap is een populair zogeheten decentrale exchange, of DEX, op het Ethereum (ETH) netwerk. Het decentrale handelsplatform is inmiddels zo populair dat het nu de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase overtreft qua handelsvolume. Uniswap presteerde beter dan Coinbase in beide kwartalen van dit jaar.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto handelsvolume: Uniswap haalt Coinbase in

In het vierde kwartaal van 2021, rond de historische piek van de crypto markt, was het handelsvolume op Coinbase nog dubbel zo hoog als dat van Uniswap. De twee hadden in dat kwartaal een respectievelijk volume van 540 miljard dollar en 235 miljard dollar.

De bearmarkt heeft weinig overgelaten van deze astronomische volumes. Vooral Coinbase en andere gecentraliseerde exchanges kregen een harde tik terwijl DeFi zich verrassend goed staande hield. Het volume van Uniswap lag in het tweede kwartaal dit jaar op 155 miljard dollar en dat van Coinbase op 145 miljard dollar. Dat blijkt uit data afkomstig van Ryan Rasmussen, een onderzoeker bij crypto asset manager Bitwise.

Deze transitie is tekenend voor de afgelopen bearmarkt. Vooral de ondergang van crypto exchange FTX was geen goede reclame voor gecentraliseerde crypto platformen waardoor veel handelaren in de nasleep hun heil zochten in DeFi.

Uniswap werkt aan nieuwe versie

Op Uniswap is het onder andere mogelijk om in crypto assets te handelen zonder invloed van een gecentraliseerde partij. Ook is het mogelijk om liquiditeit te leveren door tokens in pools vast te zetten en op deze wijze handelscommissies te verdienen.

Momenteel werkt Uniswap aan de vierde versie van het protocol: Uniswap V4. Deze aanstaande versie zal naast vele nieuwe verbeteringen ook limit orders mogelijk maken.

Hoewel een DEX vele voordelen biedt ten opzichte van gecentraliseerde platformen, zoals bijvoorbeeld Coinbase en Binance, staat de DeFi sector nog altijd in de kinderschoenen. Zo worden DeFi protocollen geregeld het slachtoffer van hacks. Zo werd recent een van de grootste DeFi platformen, Curve Finance, gehackt. Meer dan 40 miljoen dollar werd buitgemaakt.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement