Ivo Melchers Ivo Melchers
02/11/2022 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2022 09:05

Exchange-volumes op laagste punt sinds december 2020

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Het volume van cryptocurrency exchanges was gedaald van $733 miljard in september tot $543 miljard in oktober, volgens data van The Block. Deze data gaat over de grootste exchanges van de wereld met betrouwbare rapportage van exchange-volume statistieken. De laatste keer dat het volume op crypto exchanges zo laag was dateert terug naar december 2020. Op dat moment was het volume namelijk $385 miljard en dat was het moment dat bitcoin (BTC) meerdere all-time highs neer had gezet. Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, was in oktober goed voor het grootste deel van de volume op crypto exchanges.

Bitcoin heeft ‘uptober’, een bekende meme binnen het cryptolandschap, in het groen af weten te sluiten. Bitcoin begon de maand oktober met een koers van $19.400 en het eindigde met een koers rond de $20.486 op Binance. Bitcoin wist de afgelopen maand dus een stijging van 5,6% neer te zetten. In vergelijking tot andere berenmarkten was dit een uitstekende maand voor BTC. In 2018 daalde de koers van bitcoin met 4,06% en in 2014 met 12,96%. Ook heeft de volatiliteit zijn laagste punt ooit bereikt sinds juli 2020. Onlangs kon je in het bitcoin nieuws lezen dat de volatiliteit in oktober zelfs even laag lag als die van de Nasdaq. De laatste keer dat dit gebeurde was in oktober 2020.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Exchange volumes per regio

In Noord-Amerika daalden de handelsvolumes op exchanges tot iets meer dan $78 miljard. Coinbase was goed voor het grootste gedeelte van de volume in deze regio, met in totaal 60% van het totale volume.

In Zuid-Amerika hadden exchanges BTSE en Mercado Bitcoin een totaal volume van $9,4 miljard. Dit was een lichte daling ten opzichte van september, toen was het namelijk 11,6 miljard.

In Europa was er sinds oktober 2020 niet meer zo’n laag exchange-volume gezien. Het totale volume bedroeg $17,7 miljard en dit is al het hele jaar licht aan het dalen.

In Azië was ook het laagste punt sinds december 2020 bereikt, met een totale exchange volume van $529 miljard. In september was dit nog $733,86 miljard, waardoor het met bijna 28% is gedaald. Hieruit is ook duidelijk af te lezen dat Aziatische crypto-exchanges nog altijd een behoorlijke vinger in de pap hebben.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie