Kevin Schijven Kevin Schijven
21/10/2022 07:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/10/2022 07:18

Bitcoin lijkt uitbraak te naderen: “volatiliteit onomkeerbaar”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Breekt de Bitcoin koers vandaag uit? Hoge inflatiecijfers op komst

Bitcoin grafiek op Coinbase

Bitcoin (BTC) zit nog steeds in hetzelfde krappe bereik vlak boven $19.000. Gisteren steeg de koers in eerste instantie naar $19.300, maar werd daar afgewezen en viel terug naar $19.000. Toch kon bitcoin gedurende nacht boven $19.000 standhouden en komt op het moment van schrijven uit op $19.005 op Binance en €19.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 2%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $366 miljard en de dominantie op 40%. De Fear & Greed Index komt uit op 23 (Extreme Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin kan snel uitbreken van lage volatileit

De volatiliteit van de bitcoin koers blijft de laatste tijd alsmaar afnemen en dat betekent meestal dat een uitbraak snel kan volgen. Dat kan echter omhoog, maar ook omlaag zijn.

De volatiliteit ligt nu even laag als die van Nasdaq, meldt Clara Medalie van analysebedrijf Kaiko. De laatste keer dat dit gebeurde, was in oktober 2020.

Ook analist Jan Wüstenfeld meldt dat volatiliteit nog steeds daalt en noemt het “de stilte voor de storm.” Daar voegt James VS aan toe dat het gerealiseerde volume en het volume in opties dicht in de buurt zitten van hun all-time lows. Elke keer dat dit volume zo laag uitkwam, volgde een “wilde prijsschommeling.”

Diveonchain meldt daarnaast dat de open interest (IO) als een gek stijgt ten opzichte van de marktkapitalisatie van bitcoin. “Volatiliteit onomkeerbaar,” voegt de analist eraan toe.

Advertentie

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie