Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2023 13:30

Failliete crypto beurs FTX smijt alsnog geld over de balk

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El autor de

Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

FTX is een van de vele crypto bedrijven die momenteel verweven zit in een faillissementsprocedure. November vorig jaar stond het crypto nieuws in het teken van de dramatische ineenstorting van de cryptobeurs die een zogeheten Chapter 11 faillissement had aangevraagd. Dit betekent dat het gehavende bedrijf een juridisch proces voor financiële herstructurering was aangegaan, wat onder toezicht van een federale rechtbank gebeurd. Een faillissementsprocedure blijkt allesbehalve goedkoop te zijn wanneer de kosten van FTX van de afgelopen tijd op een rijtje worden gezet.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX geeft $120 miljoen uit in 2 maanden

Terwijl de fondsen van klanten nog altijd vast staan op het failliete platform, laat een rapport van The Block zien dat FTX enorme bedragen over de balk smijt. In maart en april zou FTX maar liefst 121,8 miljoen dollar hebben uitgegeven. Dit fortuin is naar verschillende facetten gegaan, waaronder ‘’vergoedingen en uitgaven voor juridische, consulting en financiële diensten’’.

Een groot deel van dit bedrag ging naar herstructureringsadviseurs van Alvarez en Marsel, die in totaal 37 miljoen dollar ontvingen. Opvallend is het feit dat ze alleen al voor onkosten meer dan 1,1 miljoen dollar in ontvangst namen.

Nog eens 37,6 miljoen dollar ging naar Sullivan & Cromwell, het advocatenkantoor dat de failliete cryptobeurs vertegenwoordigt.

Bovendien ontving een bedrijf genaamd FTI Consulting 761.991,70 dollar voor 686,8 uur werk onder de factureringstitel ‘Exchange Restart’. Er zouden al concrete plannen zijn om niet alleen klanten weer hun geld (gedeeltelijk) terug te geven, maar ook om het platform weer nieuw leven in te blazen.

Advertentie

FTX rechtszaak

Terwijl de maanden wegtikken sinds gebruikers toegang hadden tot hun crypto, komt de rechtszaak tegen Sam-Bankman Fried ook steeds dichterbij. Hij heeft vele aanklachten aan zijn broek hangen voor onder andere fraude en andere financiële overtredingen en zijn proces zal op 2 oktober van start gaan.

De voormalig CEO van het gevallen FTX houdt nog altijd vol onschuldig te zijn, maar hij loopt het risico om decennialang achter slot en grendel te komen.

Tot de start van de rechtszaak verblijft SBF onder huisarrest in zijn ouderlijk huis in Californië.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Advertentie