Ivo Melchers Ivo Melchers
18/12/2022 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 19:00

FC Barcelona en crypto exchange Whitebit gaan samenwerking aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: dean bertoncelj / Shutterstock.com

Voetbalclub FC Barcelona is een samenwerking aangegaan met Whitebit, de grootste Europese crypto exchange van Oekraïense oorsprong. Het handelsplatform zal tot juni 2025 dienen als de officiële crypto exchangepartner van de Catalaanse voetbalclub.

Bitcoin wallet van El Salvador gehackt, persoonsdata gelekt
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Stap in de crypto-wereld

Naar verluidt zal FC Barcelona €30 miljoen ontvangen voor de driejarige samenwerking. Whitebit en FC Barcelona zijn van plan om een verscheidenheid aan online en offline activiteiten aan te bieden om crypto- en voetbalfans samen te brengen. De exchange zal tevens samenwerken met de handbal-, basketbal-, rolhockey- en zaalvoetbalteams van FC Barcelona.

Een ander belangrijk doel is om de sportgemeenschap bewust te maken van cryptocurrencies en hun verdiensten. Het logo van Whitebit zal echter niet verschijnen op de mouwen van het eerste team van de club. De voordelen zullen beperkt zijn tot reclame tijdens de wedstrijddagen. Whitebit kan tevens reclameacties houden met voetballers van zowel het heren- als het damesvoetbalteam.

Juli Guiu, vice president van FC Barcelona’s marketing, zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

‘’We zijn verheugd om deze nieuwe samenwerking aan te kondigen, een ander voorbeeld van de toewijding van de club aan innovatie. Bovendien is dit een partnerschap dat ons zal helpen om te blijven groeien en onze wereldwijde commerciële expansiestrategie te ontwikkelen, de club verder te versterken en tegelijkertijd een referentie te blijven in een steeds competitiever veld.’’

Advertentie

Eerdere crypto toewijding

Dit is niet de eerste stap van FC Barcelona in de crypto-industrie. Enkele maanden geleden kon je namelijk lezen dat de voetbalclub met aartsrivaal Real Madrid een merkaanvraag hadden gedaan voor enkele metaverse en crypto gerelateerde producten en diensten voor fans.

Hier bleef het echter niet bij, aangezien de topclub ook een mega deal had gesloten met Chiliz (CHZ) en eerder in het jaar had aangekondigd dat het werkt aan een eigen cryptocurrency en metaverse. Sinds begin 2020 zijn fans al in staat om de Barca Fan Token (BAR) aan te schaffen op Socios.com. Chiliz is als het ware de motor achter de werkzaamheid van de fan tokens op Socios.com.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie