Real Madrid en Barcelona stappen samen de crypto wereld in

icon-nft
NFT nieuws
Real Madrid en Barcelona stappen samen de crypto wereld in

Foto: Visuals6x/Shutterstock

Deze week werd bekend dat aartsrivalen in de Spaanse voetbalwereld, Real Madrid en FC Barcelona, de handen ineen slaan om samen te bouwen aan crypto applicaties. De clubs zijn van plan om onder meer virtual reality gaming en  crypto transacties te faciliteren voor fans.

Real Madrid en Barcelona

Dat juist deze twee clubs nu samenwerken is op z’n minst opmerkelijk. De twee voetbalreuzen zijn namelijk al decennia lang de grootste rivalen van elkaar. Toch blijkt uit een merkaanvraag dat de voetbalclubs nauw zullen samenwerken bij de lancering van enkele metaverse en crypto gerelateerde producten en diensten voor fans. 

De merkaanvraag vond vorige week al plaats, maar werd een paar dagen geleden bevestigd op Twitter door advocaat Mike Kondoudis.

Voetbal en cryptocurrencies

Hoewel de samenwerking tussen Real Madrid en Barcelona natuurlijk uitzonderlijk is, zijn zij niet bepaald de eerste voetbalclubs die actief plannen hebben om de wereld van cryptocurrencies binnen te treden. Zo hebben veel voetbalclubs bijvoorbeeld al op de een of andere manier non-fungible tokens (NFT) in de verkoop gegooid.

Een voorbeeld hiervan is Liverpool dat een paar maanden geleden een unieke eigen NFT-collectie lanceerde. Het bezit van deze NFT’s zou daar ook enkele voordelen met zich meebrengen, zoals toegang tot exclusieve communities binnen de club

De metaverse lijkt bij voetbalclubs erg populair. Een tijdje terug diende Premier League club Crystal Palace ook al een metaverse merkaanvraag in. Deze merkaanvraag was qua strekking erg vergelijkbaar met de recente merkaanvraag van het Spaanse duo.

Eerder deze maand werd ook bekend dat een Engelse club, Oxford City, fans in staat ging stellen om kaartjes te kopen met bitcoin als betaalmiddel. Voetbalclubs, maar ook andere sport organisaties, staan vooraan als het op de adoptie van blockchain en crypto technologie aan komt, zoveel is zeker.

Barcelona zelf kondigde al eerder dit jaar aan dat de club werkt aan een eigen cryptocurrency en metaverse en sloot onlangs nog een grote deal met Chiliz (CHZ).

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie