Roy van Krieken Roy van Krieken
25/03/2022 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2022 15:05

Voetbalclub Liverpool FC komt met eigen NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws
Voetbalclub Liverpool FC komt met eigen NFT collectie

Foto: cowardlion / Shutterstock.com

De wereldberoemde Premier League club Liverpool FC zal binnenkort met beide benen de wereld van cryptocurrencies binnenstappen. De voetbalclub heeft onlangs aangekondigd dat zij met een eigen non-fungible token (NFT) zullen komen. Dit wordt gedaan in samenwerking met het beroemde veilinghuis Sotheby’s.

Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan – verkoop start dit jaar
Derde NL crypto stamp van PostNL komt eraan - verkoop start dit jaar

Liverpool NFT’s

De collectie zal onder meer bestaan uit NFT’s van alle 24 spelers van Liverpool. Naar eigen zeggen zouden de NFT’s de ‘superheld-achtige karakteristieken’ van de spelers tot leven moeten brengen. Dat betekent simpelweg dat de spelers als een soort superhelden worden afgebeeld in de NFT’s. 

De meeste NFT’s zullen in de verkoop gaan voor redelijk schappelijke prijzen. De startprijs voor deze NFT’s zal rond de $75 liggen. Dit wordt gedaan om de NFT’s toegankelijk te houden voor het grootste deel van de fans van Liverpool. Er worden echter ook 24 ‘Legendary’ NFT’s in de verkoop gegooid. Deze NFT’s zullen hoogstwaarschijnlijk een aanzienlijk hoger prijskaartje met zich mee dragen.

De NFT’s zullen tussen 30 maart en 1 april te koop zijn via Sotheyby’s. Daarnaast werd bekend gemaakt dat een deel van de opbrengsten van de Legendary NFT collectie geschonken wordt aan de LFC Foundation. Dit is het officiële goede doel van de voetbalclub. Zij zullen het geschonken bedrag weer besteden aan mensen in nood en bepaalde projecten in Liverpool.

Fans in het bezit van de Liverpool NFT’s krijgen ook bepaalde voordelen. Zo krijgen zij toegang tot enkele exclusieve communities, zoals de LFC Heroes Club, en kunnen zij bijvoorbeeld korting krijgen op bepaalde Liverpool merchandise.

Sport en NFT’s

Liverpool is niet bepaald de eerste sportclub die in zee is gegaan met NFT’s. Het afgelopen jaar heeft een grote hoeveelheid wereldberoemde sportclubs partnerships gesloten met vooraanstaande NFT bedrijven en hebben zij NFT collecties uitgegeven. 

Volgens een van de grootste accounting bedrijven ter wereld, PwC, zullen NFT’s in de nabije toekomst zelfs de wereld van sport revolutionaliseren. Zij stellen dat NFT’s en sport uitermate compatibel met elkaar zijn en dat de samensmelting van beide sectoren in de toekomst alleen maar in snelheid zal toenemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie