Roy van Krieken Roy van Krieken
12/03/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2022 12:05

NFT’s zullen de sport sector revolutionariseren, aldus PwC

icon-nft
NFT nieuws

 

Pricewaterhousecoopers, ook wel bekend als PwC, is een van de grootste accounting bedrijven ter wereld en om die reden is het enorm invloedrijk. Onlangs heeft PwC een rapport naar buiten gebracht over de toekomst van de sport industrie. Opmerkelijk is dat PwC aangeeft dat zij er vanuit gaan dat non-fungible tokens (NFT) een grote rol zullen spelen hierin. Het rapport somt drie belangrijke gebruiksscenario’s voor NFT’s op en hun waarschijnlijkheid om de toekomst van sport vorm te geven.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

NFT en sport

Allereerst zullen sportorganisaties in grote getalen NFT’s gebruiken als verzamelitem. Dit is uiteraard de meest bekende use case van NFT’s op het moment en het is volgens PwC waarschijnlijk dat bijvoorbeeld sportclubs dergelijke NFT’s zullen gaan uitgeven.  Vandaag de dag hebben uiteraard al redelijk veel sportorganisaties NFT collecties gelanceerd

Een andere interessante use case voor NFT’s binnen de sport industrie is de uitgifte van seizoenskaarten of standaard tickets. De ‘tokenisatie’ van tickets zal volgens PwC ervoor zorgen dat de ervaring van fans tot een hoger niveau wordt getild.

Uiteraard kunnen NFT’s er ook voor zorgen dat fans toegang krijgen tot bepaalde virtuele omgevingen. Een goed voorbeeld hiervan is het bijwonen van een wedstrijd in een dergelijke virtuele omgeving. Op deze manier kunnen fans die niet in staat zijn het sportevenement fysiek bij te wonen toch de kans krijgen om op een bepaalde manier aanwezig te zijn. 

Adoptie zet voort

Deze trend van adoptie is al langere tijd in gang gezet door sportorganisaties. Veel van de grootste en bekendste sportclubs in de wereld hebben NFT’s al op de een of andere manier omarmd. Manchester City, een van de zwaargewichten van de voetbalwereld vandaag de dag, heeft eerder dit jaar aangekondigd dat zij het allereerste virtuele stadion aan het bouwen zijn in de metaverse.

Volgens PwC zijn dergelijke voorbeelden slechts het begin van een ware revolutie. De meeste grote sportclubs zullen haast genoodzaakt zijn om in zee te gaan met NFT technologie om financieel competitief te blijven. Wel moeten clubs en andere organisaties hiervoor natuurlijk flink investeren in nieuwe technologieën.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie