Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 14:04

Manchester City bouwt met Sony allereerste voetbalstadion in Metaverse

icon-nft
NFT nieuws
Manchester City bouwt met Sony allereerste voetbalstadion in Metaverse

Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Manchester City, de zeer populaire Britse voetbalclub, bouwt momenteel het allereerste virtuele voetbalstadion in de ‘metaverse.’ De huidige Britse voetbalkampioen werkt hieraan samen met Sony, meldt iNewspaper:

Manchester City heeft een driejarig overeenkomst getekend met Sony volgens de Britse krant. Ze gaan samen een virtuele versie bouwen van het Etihad Stadium (ook wel bekend als City of Manchester Stadium, COMS, Eastlands, The Blue Camp en Sportcity) in de metaverse.

De ontwikkelaars zouden al aan het virtuele stadion werken en momenteel foto’s nemen van het echte stadion. Dat gaat met behulp van beeldanalyse en zogenaamde skeletal-tracking technologie gecreëerd door Hawk-Eye, een dochteronderneming van Sony.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Metaverse biedt fans meer waarde

Met het virtuele stadion wil Manchester City een nieuwe manier creëren hoe fans wedstrijden kunnen bekijken van hun favoriete voetbalclub. Nuria Tarre, hoofd van marketing bij Manchester City, zegt:

“Het hele punt dat we ons kunnen voorstellen van het hebben van een metaverse is dat je een wedstrijd kunt nabootsen, je kunt wedstrijden live bekijken en de actie vanuit nieuwe verschillende hoeken bekijken en je kunt het stadion zo veel vullen als je wilt omdat het onbeperkt is. Het is volledig virtueel.”

Tarre verwacht dat met het virtuele stadion een ware omslag zal plaatsvinden hoe mensen voetbalwedstrijden beleven. Zij voegt daaraantoe:

“Ik denk dat het traditionele beeld van iemand die op een bank zit en naar een scherm kijkt, iets is waarvan we ons niet kunnen voorstellen dat het over 10 jaar nog steeds de realiteit zal zijn. Misschien al niet meer over vijf jaar. Alles loopt veel sneller dan we denken.”

iNewspaper verwacht dat dit grote implicaties kan hebben op de uitzendrechten van voetbalwedstrijden. De krant meldt echter niet of het virtuele stadium onderdeel is van een bestaande metaverse. Er wordt ook geen melding gemaakt van mogelijke non-fungible tokens (NFT). Manchester City lanceerde vorig jaar nog zijn eigen fan token in samenwerking met Socios.com en Chiliz (CHZ).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie