Kevin Schijven Kevin Schijven
21/02/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 14:04

Manchester City bouwt met Sony allereerste voetbalstadion in Metaverse

icon-nft
NFT nieuws
Manchester City bouwt met Sony allereerste voetbalstadion in Metaverse

Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Manchester City, de zeer populaire Britse voetbalclub, bouwt momenteel het allereerste virtuele voetbalstadion in de ‘metaverse.’ De huidige Britse voetbalkampioen werkt hieraan samen met Sony, meldt iNewspaper:

Manchester City heeft een driejarig overeenkomst getekend met Sony volgens de Britse krant. Ze gaan samen een virtuele versie bouwen van het Etihad Stadium (ook wel bekend als City of Manchester Stadium, COMS, Eastlands, The Blue Camp en Sportcity) in de metaverse.

De ontwikkelaars zouden al aan het virtuele stadion werken en momenteel foto’s nemen van het echte stadion. Dat gaat met behulp van beeldanalyse en zogenaamde skeletal-tracking technologie gecreëerd door Hawk-Eye, een dochteronderneming van Sony.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Metaverse biedt fans meer waarde

Met het virtuele stadion wil Manchester City een nieuwe manier creëren hoe fans wedstrijden kunnen bekijken van hun favoriete voetbalclub. Nuria Tarre, hoofd van marketing bij Manchester City, zegt:

“Het hele punt dat we ons kunnen voorstellen van het hebben van een metaverse is dat je een wedstrijd kunt nabootsen, je kunt wedstrijden live bekijken en de actie vanuit nieuwe verschillende hoeken bekijken en je kunt het stadion zo veel vullen als je wilt omdat het onbeperkt is. Het is volledig virtueel.”

Tarre verwacht dat met het virtuele stadion een ware omslag zal plaatsvinden hoe mensen voetbalwedstrijden beleven. Zij voegt daaraantoe:

“Ik denk dat het traditionele beeld van iemand die op een bank zit en naar een scherm kijkt, iets is waarvan we ons niet kunnen voorstellen dat het over 10 jaar nog steeds de realiteit zal zijn. Misschien al niet meer over vijf jaar. Alles loopt veel sneller dan we denken.”

iNewspaper verwacht dat dit grote implicaties kan hebben op de uitzendrechten van voetbalwedstrijden. De krant meldt echter niet of het virtuele stadium onderdeel is van een bestaande metaverse. Er wordt ook geen melding gemaakt van mogelijke non-fungible tokens (NFT). Manchester City lanceerde vorig jaar nog zijn eigen fan token in samenwerking met Socios.com en Chiliz (CHZ).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie