Roy van Krieken Roy van Krieken
05/04/2023 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2023 09:30

Finst: Nederlandse exchange haalt €4 miljoen op voor grootschalige groei

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/panuwat phimpha

Eerder dit jaar werd in Amsterdam een nieuwe crypto exchange opgericht; Finst. De gloednieuwe exchange werd opgezet door een team met enorm veel ervaring. Oprichter Julien Vallet en Marcel Putina komen namelijk allebei bij het DEGIRO handelsplatform vandaan. Vanaf de eerste dag werd er flink ingezet op expansie, en dit lijkt in de smaak te vallen bij investeerders. Tijdens een zogeheten seedronde wist Finst maar liefst 4 miljoen euro op te halen!

Momenteel nodigt Finst men uit om het platform volledig gratis te gebruiken, je betaalt namelijk over de eerste €5.000 geen handelskosten

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Finst sluit strategische samenwerkingen

Sinds het openen van de deuren eerder dit jaar heeft Finst al vele duizenden crypto beleggers en handelaren aangetrokken in Nederland. Die bliksemsnelle groei is niet onopgemerkt gebleven bij institutionele investeerders. Tijdens de laatste investeringsronde is dan ook meer geld opgehaald dan eigenlijk de verwachting was.

De grootste partij die heeft geïnvesteerd in Finst is crypto derivatenbeurs Deribit. Via haar moederbedrijf Sentillia heeft Deribit de meest recente seedronde geleid. Volgens het team van Finst kan de expertise van Deribit op het gebied van het institutionele segment enorm bijdragen aan het Finst handelsplatform, dat momenteel nog vooral de focus heeft liggen op de retail markt.

Verdere groei is prioriteit voor Finst

Het opgehaalde geld zal worden gebruikt om nog sneller te groeien in de toekomst. Finst heeft namelijk niet alleen Nederland in het vizier, ook de internationale markt is een van de belangrijkste ambities voor Finst. 

De CEO van Finst, Julien Vallet, had het volgende te zeggen over de succesvolle investeringsronde:

“We zijn trots op de overweldigende interesse die we hebben ontvangen van zowel angel als institutionele investeerders, vooral gezien de huidige marktcondities. Onze missie wordt goed ontvangen door onze klanten en in de hele cryptogemeenschap. Er is consensus dat Europa behoefte heeft aan een eersteklas crypto platform die zeer veilig is, volledig transparant en waarbij de belangen van de klanten voorop staan.”

Ben jij nou benieuwd waarom partijen als Deribit zo geinteresseerd zijn in Finst, en wil je Finst zelf uitproberen? Dan kun je hier gratis een account aanmaken! Gebruikers die zich nu aanmelden kunnen $5.000 helemaal zonder kosten verhandelen!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie