Simon Bosch Simon Bosch
09/11/2022 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 17:20

FTX CEO niet langer miljardair: verliest 94% van vermogen in een dag

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cardano oprichter: FTX ineenstorting was een van de laatste crisissen

Foto: Formatoriginal/Shutterstock

Nog niet zo lang geleden werd miljardair Sam Bankman-Fried, CEO van FTX,  de ‘reddende held van crypto’ genoemd toen hij verschillende crypto-bedrijven een bailout gaf. Maar deze week is de bekende exchange zelf in de problemen gekomen. Daarom heeft Bloomberg de topman van de bekende miljardairs-lijst af moeten halen.

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX CEO SBF niet langer miljardair

FTX zit financieel in de problemen. Dat komt voor een groot deel doordat FTX’ eigen FTT token hard in waarde daalde toen naar buitenkwam dat het financieel niet goed met FTX ging. In een overwachte wending neemt Binance nu FTX over.

Bloomberg schrijft dat het waarschijnlijk is dat Bankman-Frieds eigen vermogen vermoedelijk flink zal worden uitgehold, mocht de deal doorgaan. Hij zal een flink deel van zijn vermogen in FTX en crypto-onderzoeksbedrijf Alameda Research hebben gestopt. Volgens Bloomberg zou hij 53% van FTX bezitten, dit zou zo’n 6,2 miljard dollar waard zijn. Zijn belang in Alameda zou voorheen zo’n 7,4 miljard dollar waard zijn.

Bloomberg verwacht dat SBF en andere investeerders tegen een bodemprijs zullen worden uitgekocht en schat de waarde van beide bedrijven daarom op 1 dollar. Het denkt dat de topman daardoor minder dan 1 miljard dollar overheeft. De zakenkrant denkt dat zijn vermogen is gedaald met 94% van $15,6 miljard naar $991.5 million in een enkele dag.

Advertentie

Binance overname

Alameda en FTX zijn twee losse bedrijven, maar ze zijn wel nauw met elkaar verbonden. In september had FTX namelijk een flink deel van zijn FTT-tokens verkocht aan Alameda. Dat zal de reden zijn waarom Bloomberg verwacht dat niet alleen FTX, maar ook Alameda zo goed als failliet is.

Binance en FTX werken nu aan een overname. Bankman-Fried benadrukt echter dat de het proces niet bindend is en dat Binance op elk moment de overname stop kan zetten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie