Timo Bult Timo Bult
28/05/2022 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2022 11:33

FTX exchange CEO een van de invloedrijkste personen van 2022, schrijft TIME

Nieuws
FTX CEO is een van de invloedrijkste personen van 2022, schrijft TIME

Foto: Elnur / Shutterstock.com

Sam Bankman-Fried zal je inmiddels al wel herkennen als de CEO van crypto exchange FTX. Het snelgroeiende handelsplatform verovert langzaam maar zeker de crypto-sector met snelle en innovatieve handelsinstrumenten. Het succes van FTX en zijn CEO zijn niet onopgemerkt gebleven in de mainstream media. TIME heeft Bankman-Fried zelfs op de lijst van de 100 meest invloedrijke personen van 2022 gezet!

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX exchange CEO naast die van Apple

FTX is bezig met een enorme groei. Op marketing vlak zitten ze niet stil met een reclame in de beroemde Super Bowl afgelopen februari, en de naamrechten van het Miami Heat stadion. Maar dat is niet waarom de CEO van het handelsplatform in de lijst van 100 meest invloedrijke personen van 2022 is beland.

Bankman-Fried staat er namelijk om bekend zich in te willen zetten voor goede doelen en projecten in het algemeen die als doel hebben onze wereld een beetje beter te maken. En daarin speelt ook crypto een rol, zo schrijft TIME:

“Als een effectieve altruïst gelooft Bankman-Fried dat crypto kan helpen bij het democratiseren van financiële markten en het verminderen van armoede en corruptie.”

De lijst bestaat uit verschillende categorieën, zoals artiesten, innovators en iconen. Bankman-Fried is echter in de “Titans” categorie geplaatst. Daarmee komt de FTX CEO naast namen als Apple’s CEO Tim Cook, Oprah Winfrey en (enigszins ironisch) de president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde te staan.

Advertentie

FTX betreedt aandelenmarkt

De CEO kwam onlangs nog in het crypto nieuws na wat controversiële uitspraken omtrent bitcoin (BTC). Bankman-Fried zei dat de cryptocurrency geen toekomst heeft als betaalmiddel.

De exchange zelf maakte daarnaast bekend dat het langzaam is begonnen met het uitrollen van de aandelenhandel op zijn crypto exchange. Een interessante ontwikkeling gezien het feit dat FTX zich zo tot een handelsplatform ontwikkelt waarop allerlei activa verhandeld zullen kunnen worden; van crypto tot traditionele aandelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie