Timo Bult Timo Bult
30/10/2022 19:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2022 19:16

FTX exchange gaat waarschijnlijk eigen stablecoin lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX exchange gaat waarschijnlijk eigen stablecoin lanceren

Foto: Kira Garmashova/Shutterstock

Stablecoins zijn een belangrijk wapen in het arsenaal van de actieve trader en investeerder voor de lange termijn. De grote crypto exchange FTX ziet dit in en lijkt in de niet al te verre toekomst een eigen stablecoin te gaan lanceren. Dat hintte de CEO van het handelsplatform, Sam Bankman-Fried, onlangs in een interview.

Coinbase’ crypto netwerk nadert Solana’s snelheid, maar twijfels rijzen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX stablecoin mogelijk binnenkort gelanceerd

Een stablecoin is een cryptocurrency die gelinkt is aan een onderliggende fiat-valuta, zoals de Amerikaanse dollar. Het doel van zo’n cryptocurrency is om een stabiele waarde aan te houden om investeerders zo een gemakkelijke manier te kunnen bieden om tussen crypto zoals bitcoin (BTC) en stabiele fiat-valuta te handelen.

Er zijn tegenwoordig een aantal grote stablecoins. Tether (USDT) is veruit de grootste en heeft een totale waarde van $69 miljard. USD Coin (USDC) is ook een grote en is $43,7 miljard waard. FTX is een van de exchanges die het heft nu in eigen handen neemt. Althans, dat lijkt Bankman-Fried in een recent interview te suggereren. Onlangs vroeg The Big Whale hem of zijn exchange ooit een stablecoin zou kunnen lanceren:

“Dat zouden we zeker kunnen doen. We weten hoe we het moeten doen, […] We wachten ermee om het te doen, omdat ik denk dat samenwerking daarbij tot op zekere hoogte heel krachtig kan zijn. En veel daarvan komt erop neer dat we proberen de partners te vinden met wie we heel graag willen samenwerken. Maar ik denk dat je in de niet al te verre toekomst waarschijnlijk iets van ons over dat onderwerp zal horen.”

Zodra het zover is zal de exchange het nieuws via zijn officiële kanalen bekendmaken. Voor dergelijke updates en winacties omtrent FTX kan je lid worden van de officiële Nederlandse FTX Telegram-groep.

FTX exchange vergroot aanwezigheid verder

FTX is een exchange die steeds verder uitbloeit tot een van de meest vooraanstaande exchanges in cryptoland. Onlangs hintte het in het crypto nieuws dat het van plan is cardano (ADA) te noteren. Daarnaast won het onlangs de veiling voor het crypto-leenplatform Voyager. Daardoor mogen slachtoffers tot wel 72% van hun verliezen terug verwachten.

Nog geen account bij FTX? Maak via deze link direct een account aan en krijg 5% korting op al je handelskosten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie