Timo Bult Timo Bult
23/10/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:42

FTX overname failliete Voyager opluchting voor klanten: 72% terug

Nieuws
FTX overname failliete Voyager opluchting voor klanten: 72% terug

Foto: Formatoriginal/Shutterstock

De Amerikaanse tak van crypto exchange FTX heeft officieel goedkeuring ontvangen om het crypto-leenplatform Voyager over te nemen. Voor slachtoffers van het faillissement is het fijn nieuws. Zij kunnen namelijk een deel van hun verliezen terug verwachten. Maar om hoeveel gaat dit precies?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

FTX schiet Voyager gebruikers te hulp

Het crypto nieuws dat FTX van plan was om Voyager over te nemen hing al een tijd in de lucht. Voor de slachtoffers zal het als een eeuwigheid aanvoelen. Zij moeten namelijk lang wachten voordat zij ook echt een deel van hun tegoeden terugkrijgen.

Voyager is een van de bedrijven die door het Terra (LUNA) debacle onderuit is gegaan. Hierdoor kon het zijn leningen niet meer terugbetalen waardoor het platform officieel failliet werd verklaard. Gelukkig waren er verschillende partijen geïnteresseerd om Voyager over te nemen, waaronder FTX.

FTX nam Voyager uiteindelijk over voor $1,422 miljard, blijkt uit een verklaring. Klanten kunnen volgens documenten ongeveer 72% van hun oorspronkelijke claim terug verwachten. Dat is nog voor Voyager’s claims aan het adres van het failliete Three Arrows Capital binnen zijn. 72% is een behoorlijk groot percentage gezien de omstandigheden.

Vervolgstappen voor FTX exchange

Hoeveel klanten precies terugkrijgen hangt van een aantal factoren af. Aangezien Voyager veel crypto in bezit heeft verandert de waarde hiervan van minuut tot minuut. Daarom wordt er over een langere periode het gemiddelde genomen om de uiteindelijke bedragen te bepalen. Wanneer deze periode start is nog niet bepaald.

FTX vergroot zijn voetafdruk binnen de crypto-industrie steeds verder. Onlangs viel te lezen dat het platform een grote update zal gaan uitvoeren waardoor het nog sneller en efficiënter wordt voor handelaren. Heb jij nog geen account? Maak via deze link direct een account aan en krijg 5% korting op al je handelskosten.

Verder heeft het platform interessante acties, waaronder de periodieke FTX burn. Word lid van de officiële Nederlandse FTX Telegram-groep en blijf op de hoogte van de laatste acties.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie