Timo Bult Timo Bult
15/10/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2022 14:15

FTX exchange lanceert volgende maand grote snelheidsupdate

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX exchange lanceert volgende maand grote snelheidsupdate

Foto: Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Een crypto exchange moet snel zijn met het verwerken van orders. Tegelijkertijd moet het ook enorme hoeveelheden orders aan kunnen. De grote crypto exchange FTX zal volgende maand een nieuwe versie van zijn handelsplatform lanceren waarmee het platform sneller en schaalbaarder wordt. Dat kondigde de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, deze week aan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX orders 50% sneller verwerkt

FTX-gebruikers hebben in het verleden zo nu en dan geklaagd over dat het platform in sommige gevallen niet snel genoeg transacties verwerkt. Dat kan voor handelaren betekenen dat een order bijvoorbeeld niet op tijd wordt afgewikkeld en dat een positie hierdoor niet meer winstgevend is.

De exchange heeft het afgelopen jaar enorm hard gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe ‘matching engine’ die het platform sneller en schaalbaarder zal maken. Een matching engine kan je zien als de motor onder de motorkap van FTX. Die motor zorgt ervoor dat alle ingeschoten orders aan elkaar gelinkt worden en zo verwerkt worden.

En hoe sneller zo’n engine is, hoe beter. Het is echter niet makkelijk om dit op een goede manier te doen, vandaar ook dat FTX er al een jaar mee bezig is. Maar volgende maand is het dan eindelijk zover; FTX v2 komt eraan!

Crypto exchange FTX v2 lanceert

In een reeks tweets legt de CEO van het platform uit wat de effecten van FTX v2 zullen zijn. Hij stelt dat het doel is om “de doorvoer te verdubbelen” en “de latency te halveren.” Dat zou natuurlijk mooi crypto nieuws zijn voor gebruikers van de exchange.

 

Een aantal functies worden de komende tijd al uitgerold. Echter zullen veel van de nieuwe functies op 21 november worden gelanceerd. Dat is dan ook de datum voor de officiële lancering van FTX v2!

Meer weten over FTX? Lees hier meer over de FTX exchange of maak via deze link direct een account aan en krijg 5% korting op al je handelskosten. In de officiële Nederlandse FTX Telegram groep kunnen gebruikers daarnaast op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent de nieuwe exchange. Daarnaast worden hier ook interessante acties gedeeld.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie