Timo Bult Timo Bult
19/03/2022 07:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2022 07:10

FTX helpt Oekraïne nu met ophalen van bitcoin en crypto donaties

Nieuws

Foto: rospoint/Shutterstock

De Russische inval van Oekraïne en de oorlog die volgde is een regelrechte ramp. Het Westen doet wat het kan om Oekraïne te ondersteunen door onder andere wapens en humanitaire hulp te leveren. Ook de crypto-community, waaronder crypto exchange FTX, draagt zijn steentje bij. Zo werkt laatstgenoemde nu samen met de Oekraïense overheid om bitcoin (BTC) en crypto donaties nog verder te stroomlijnen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX helpt Oekraïne met bitcoin donaties

De enorme donaties zullen je vast niet ontgaan zijn. Het werd de afgelopen weken namelijk uitgebreid in het crypto nieuws belicht. Tientallen miljoenen, en volgens sommige schattingen zelfs 100 miljoen dollar aan donaties stroomden binnen bij de Oekraïense overheid. Inmiddels is dat geld ook daadwerkelijk voor dingen ingezet, waaronder om militaire middelen te kopen.

Waar crypto is, is innovatie. Terwijl de donaties binnenstroomden draagt de crypto-community ook zijn steentje bij om het donatieproces nog makkelijker te maken. Daarom sloegen het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie, staking-platform Everstake en de populaire exchange FTX de handen ineen. Zij helpen het land met de website Aid for Ukraine waar donateurs met enkele klikken op de knop een bijdrage kunnen leveren.

Dankzij de ondersteuning van FTX worden een groot aantal cryptocurrencies ondersteund, waaronder: bitcoin, ethereum (ETH), tether (USDT), dogecoin (DOGE), solana (SOL) en meer.  Dus, heb je nog wat stofvangende crypto in je wallet staan? Oekraïne kan het goed gebruiken!

FTX CEO: ‘Indrukwekkend om mee te kunnen helpen’

Inmiddels staat de teller alweer op $55 miljoen met als doel $200 miljoen op te halen. FTX functioneert als belangrijke schakel door de gedoneerde crypto direct om te zetten en het geld zo snel mogelijk bij de centrale bank van Oekraïne te storten. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, vindt het een speciaal project om aan mee te mogen werken:

“Ik ben ongelooflijk vereerd om samen te mogen werken met het Ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne, Everstake en anderen om cryptodonaties aan Oekraïne te ondersteunen.”

Het land probeert op allerlei manieren de oorlog onder de aandacht te brengen. Een daarvan is de lancering van een non-fungible token (NFT) collectie. De collectie moet een “museum van de oorlog” worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement