Timo Bult Timo Bult
02/04/2022 11:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2022 11:56

FTX investeert in LayerZero: Verbindt Ethereum en andere blockchains

icon-altcoins
Altcoin nieuws
FTX investeert in LayerZero: Verbindt Ethereum en andere blockchains

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

De blockchain-industrie biedt een hoop interessante platforms; van decentralized finance (DeFitot non-fungible tokens (NFT’s). Een van de obstakels is echter het feit dat veel van deze platforms op verschillende blockchains zijn gebouwd. Zij kunnen dus niet met elkaar communiceren. Crypto exchange FTX investeerde daarom deze week groots in een nieuw project, genaamd LayerZero.

Bizar: Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

DApps met elkaar verbinden

LayerZero is een zogenoemd “gedecentraliseerde omnichain interoperabiliteitsprotocol.” Dat is een hele mond vol, maar het komt erop neer dat het werkt aan het verbinden van decentralized applications (dApps), applicaties die met blockchain-technologie zijn gebouwd.

Ramnik Arora van FTX Ventures, de investeringstak van de bekende FTX exchange, legt in een aankondiging uit waarom LayerZero belangrijk is:

“Met LayerZero kunnen smart contracts in een chain naadloos en veilig gebruikmaken van het netwerk van een andere chain, waardoor de waarde van het hele blockchain-ecosysteem wordt vergroot. Het team is een zeldzame combinatie van visie en technische uitvoering, en we zijn bij FTX vereerd om hen het afgelopen jaar te ondersteunen.”

De naam LayerZero slaat op het feit dat het protocol op een lagere laag opereert dan bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), welke je layer-1 blockchains kan noemen. Layer-2 blockchains zijn weer bovenop de eerste laag gebouwd.

Advertentie

FTX, PayPal en Andreessen Horowitz investeren miljoenen

In totaal werd er $135 miljoen geïnvesteerd. LayerZero Labs, de entiteit die het protocol ontwikkelt, is hiermee nu $1 miljard waard. Onder de investeerders vinden we een aantal grote namen terug.

Zo vinden we natuurlijk FTX Ventures dat zeer actief aan het investeren is in de crypto-sector. Ook zijn namen als PayPal en Andreessen Horowitz te vinden. Laatstgenoemde is bekend van zijn enorme crypto-investeringsfondsen dat in projecten als LayerZero investeert.

Vorige week was te lezen dat FTX in blockchain-gaming platform C2X heeft geïnvesteerd. Gaming kan veel adoptie naar de crypto-sector brengen en vormt daarom een belangrijke focus voor investeerders.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie