Timo Bult Timo Bult
18/06/2022 13:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2022 13:25

FTX Koopt Bitvo en Betreedt Canadese Markt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: rafapress / Shutterstock.com

FTX.com is een snelgroeiende crypto exchange en de tentakels van het platform reiken tot steeds meer uithoeken van de wereld. De exchange heeft nu weer een stap gezet om verder te groeien. Het heeft namelijk het Canadese crypto-handelsplatform Bitvo Inc. gekocht.

UPDATE: Jouw anonieme crypto wallet is vanaf nu illegaal
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX betreedt Canadese markt

De focus van FTX ligt op compliance, alles moet op een gereguleerde manier gebeuren om zo problemen met autoriteiten te voorkomen. Om de Canadese markt te betreden nam de exchange onlangs Bitvo over, een exchange die in alle 13 provincies van Canada gereguleerd is.

Het is vrij opvallend nieuws gezien de huidige situatie op de cryptomarkten. Veel bedrijven leiden pijn door de dalende koersen, maar FTX besluit dus in plaats daarvan koers te houden en te blijven groeien. Pamela Draper, de CEO van Bitvo, zegt over de deal:

“Dit komt absoluut op een interessant moment voor crypto. Maar voor ons spreekt het boekdelen over de mate van toewijding van FTX aan deze sector op de lange termijn. Het laat zien dat ze onwrikbaar doorgaan in het licht van deze marktdalingen.”

FTX CEO: “Crypto markten doen wat crypto markten altijd doen”

Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, stelt zelf niet wakker te liggen van de volatiliteit op de markten. Die doen namelijk wat markten altijd al hebben gedaan, zo stelt de CEO.

Hij is vooral “gefocust op het realiseren van een echte Canadese voetafdruk door samen te werken met een geregistreerd platform.” De deal zal naar verwachting later dit jaar worden afgerond waarna FTX dus opnieuw een grote stap zet in de concurrentiestrijd tussen de grote exchanges.

Eerder maakte FTX al bekend een dergelijke stap te hebben gezet in het streng gereguleerde Japan. Daar lanceerde FTX Japan eerder deze maand.

De CEO van FTX liet ook weten hoe zijn exchange ook in deze barre tijden door kan blijven groeien. Dit doet het onder andere door niet massaal personeel aan te nemen, zoals hier te lezen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie