Ivo Melchers Ivo Melchers
08/11/2022 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2022 14:20

FTX ontvangt klachten over opnames, stablecoin uitstroom stijgt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
SBF haalde 300 miljoen dollar uit FTX na investeringsronde in 2021

Gisteren kon je lezen dat cryptocurrency exchange FTX zwaar onder druk is komen te staan door een onthulling van Coindesk. De website deelde namelijk in een artikel een deel van de balansdetails van Alameda Research. Dat is een handelsbedrijf opgericht door Sam Bankman-Fried (SBF), die tevens de oprichter is van FTX. Uit de balansdetails bleek dat Alameda Research een grote hoeveelheid FTT, de crypto van het FTX ecosysteem, in bezit heeft.

Er heerst nu veel paniek onder FTX gebruikers, omdat men vreest dat FTX op omvallen staat. Veel gebruikers nemen het zekere voor het onzekere en besluiten om hun cryptocurrencies snel op te nemen. Echter heeft SBF in aantal tweets gezegd dat het goed gaat met FTX en alle activa. De exchange zou, als we hem moeten geloven, ‘’genoeg hebben om alle holdings van klanten te dekken.’’

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Stablecoin outflow

Ondanks de geruststelling van de CEO heeft FTX een forse stijging van de uitstroom van stablecoins geregistreerd. In de laatste zeven dagen is er maar liefst een totaal van $451 miljoen in stablecoins uit het handelsplatform gevlogen, volgens data van Nansen.

Vandaag werden er dan ook grote sommen met geld opgenomen uit de wallets van FTX. Zo heeft Jump Trading, een handelsonderming die een nauwe band heeft met FTX, een totaal van ongeveer 40,4 miljoen USD Coin (USDC) opgenomen uit FTX.

Advertentie

FTX ontvangt opname-klachten

De exchange ontving veel klachten van gebruikers omringende de trage opnames op het platform. FTX verzekerde zijn gebruikers middels een reeks tweets dat alles soepel loopt met de bijpassende engine, hoewel de doorvoer van nodes beperkt is voor bitcoin (BTC). Ook gaf FTX aan dat de opname van stablecoins sneller zouden moeten gaan op het moment dat de banken open zijn. De FTX-community reageert verschillend op de geruststellingen van FTX en SBF. Sommige gebruikers twitterden hun steun aan de exchange, terwijl anderen juist hun twijfels trokken

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie