Bram Ooijen Bram Ooijen
18/03/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2023 18:30

FTX van Sam Bankman-Fried kwam bijna $7 miljard tekort

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Midary / Shutterstock.com

Sam Bankman Fried, oprichter van FTX, is de laatste tijd uiteraard veel in het nieuws. Er kwam aan het licht dat het imperium van Bankman Fried een tekort had van $6,8 miljard op de balans toen het faillissement aanvroeg. Dit blijkt uit een presentatie van adviseurs van Sam Bankman-Fried. Ook al eerder bleek dat FTX een schrikbarend miljardentekort heeft, maar dit wordt nu nogmaals bevestigd door adviseurs van de inmiddels beruchte Sam Bankman-Fried.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Flinke tekorten voor FTX

Het tekort van $6,8 miljard was niet alleen van toepassing op FTX, maar ook op andere ondernemingen van Sam Bankman-Fried. Zo had FTX.com een schulden van maar liefst $10,6 miljard, terwijl FTX.US schulden had van $87 miljoen. De enige twee bedrijven die het relatief goed deden in vergelijking met de anderen, waren zusterbedrijf Alameda Research, met een nettowaarde van $2,6 miljard, en FTX Ventures, met een nettowaarde van $1,3 miljard.

Advertentie

Schulden van $11,6 miljard tegenover assets van $4,8 miljard

Het totale tekort van de groep van bedrijven van Bankman Fried bedroeg $11,6 miljard, waarvan het grootste deel bestond uit vorderingen van klanten. Tegenover deze schulden stonden slechts $4,8 miljard aan activa. Het is duidelijk dat hier een heleboel is misgegaan. Dat is mede ook de reden dat Sam Bankman-Fried ook werd gerresteerd op verdenking van onder meer fraude.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ongecontroleerde verklaringen in de presentatie

Het moet gezegd worden dat de verklaringen die in de presentatie werden gegeven, niet zijn gecontroleerd door externe auditors en onderhevig zijn aan veranderingen. Desondanks bevestigt het nogmaals dat het totale tekort van het FTX imperium van Sam Bankman-Fried niets minder was dan schrikbarend.

Dit alles zorgt niet alleen voor problemen bij FTX, en uiteraard klanten van FTX, maar ook voor problemen bij beroemde cyrpto influencers die FTX hebben gepromoot. Het is nu afwachten wat de volgende stappen zullen zijn om het faillissement van FTX in goede banen te leiden.

Deel dit artikel
Bram Ooijen

Van jongs af aan is Bram gefascineerd door de manier waarop technologie onze wereld verandert en de mogelijkheden die het biedt om ons leven te verbeteren. In het bijzonder is hij geïntrigeerd door de opkomst van cryptocurrency en de blockchain-technologie.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie