Erik Juffermans Erik Juffermans
15/07/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2023 12:30

FTX’s gevallen crypto baas mist zijn vrienden tijdens huisarrest

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Gevallen 'cryptokoning' van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

Foto: lev radin/Shutterstock

Het is de laatste tijd erg stil rondom voormalig FTX CEO, Sam Bankman-Fried. De beruchte man die na de val van FTX van een messiah in een schlemiel veranderde, wacht onder huisarrest zijn proces af. De rechtszaak zal in oktober van start gaan. Naar verluidt is het echter geen rozegeur en maneschijn in zijn ouderlijk huis in Californië, waar hij verblijft. Hij zou namelijk graag willen dat vrienden hem kunnen bezoeken zonder de aanwezigheid van een beveiliger.

Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst

FTX CEO onder huisarrest

Hoewel hij verblijft in zijn comfortabele ouderlijk huis, doet hij dit onder strenge restricties. Zo heeft Bankman-Fried ten alle tijde een enkelband om en heeft hij ook zeer gelimiteerde toegang tot elektronische apparatuur en het internet. Ook kunnen vrienden hem enkel bezoeken in de aanwezigheid van een beveiliger. Zijn advocaten hebben nu een lijst ingediend met specifieke namen die vrijere toegang tot Bankman-Fried zouden moeten hebben.

“Namens onze cliënt, Samuel Bankman-Fried, schrijven we om op respectvolle wijze de rechtbank te verzoeken dat mensen op de lijst zijn ouderlijk huis mogen bezoeken zonder de constante aanwezigheid van een beveiliger,” aldus de advocaten van Bankman-Fried.

De namen op de lijst worden vanwege privacyoverwegingen niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het onder andere gaat om kennissen van de ouders van Bankman-Fried. Ook voor de veiligheid van de personen in kwestie is het van belang dat deze anoniem blijven. Eerder dit jaar werd de familie Bankman-Fried namelijk gewelddadig belaagd. 

In januari reden drie mannen met een auto in op het hek rondom het terrein van de familie. Vervolgens reden ze weer weg zonder herkend te worden. Het is onduidelijk of de mannen gedupeerden waren van het FTX fiasco. Maar dit scenario is zeker niet onwaarschijnlijk.

SBF houdt onschuld vol

Zoals gezegd gaat in oktober het proces tegen Sam Bankman-Fried van start. De aanklagers beschuldigen Bankman-Fried van meerdere vormen van fraude en witwassen. Heel hoopvol ziet het lot van Bankman-Fried er vooralsnog niet uit. Meerdere hoge piefen van FTX bekenden namelijk al schuld. De beste man zelf houdt nog altijd zijn onschuld vol. Hij meent van geen enkele malafide en frauduleuze praktijken binnen de FTX muren op de hoogte te zijn geweest.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie