Erik Juffermans Erik Juffermans
15/07/2023 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2023 12:30

FTX’s gevallen crypto baas mist zijn vrienden tijdens huisarrest

Nieuws
Gevallen 'cryptokoning' van FTX verhuist naar nieuwe gevangenis

Foto: lev radin/Shutterstock

Het is de laatste tijd erg stil rondom voormalig FTX CEO, Sam Bankman-Fried. De beruchte man die na de val van FTX van een messiah in een schlemiel veranderde, wacht onder huisarrest zijn proces af. De rechtszaak zal in oktober van start gaan. Naar verluidt is het echter geen rozegeur en maneschijn in zijn ouderlijk huis in Californië, waar hij verblijft. Hij zou namelijk graag willen dat vrienden hem kunnen bezoeken zonder de aanwezigheid van een beveiliger.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX CEO onder huisarrest

Hoewel hij verblijft in zijn comfortabele ouderlijk huis, doet hij dit onder strenge restricties. Zo heeft Bankman-Fried ten alle tijde een enkelband om en heeft hij ook zeer gelimiteerde toegang tot elektronische apparatuur en het internet. Ook kunnen vrienden hem enkel bezoeken in de aanwezigheid van een beveiliger. Zijn advocaten hebben nu een lijst ingediend met specifieke namen die vrijere toegang tot Bankman-Fried zouden moeten hebben.

“Namens onze cliënt, Samuel Bankman-Fried, schrijven we om op respectvolle wijze de rechtbank te verzoeken dat mensen op de lijst zijn ouderlijk huis mogen bezoeken zonder de constante aanwezigheid van een beveiliger,” aldus de advocaten van Bankman-Fried.

De namen op de lijst worden vanwege privacyoverwegingen niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het onder andere gaat om kennissen van de ouders van Bankman-Fried. Ook voor de veiligheid van de personen in kwestie is het van belang dat deze anoniem blijven. Eerder dit jaar werd de familie Bankman-Fried namelijk gewelddadig belaagd. 

In januari reden drie mannen met een auto in op het hek rondom het terrein van de familie. Vervolgens reden ze weer weg zonder herkend te worden. Het is onduidelijk of de mannen gedupeerden waren van het FTX fiasco. Maar dit scenario is zeker niet onwaarschijnlijk.

SBF houdt onschuld vol

Zoals gezegd gaat in oktober het proces tegen Sam Bankman-Fried van start. De aanklagers beschuldigen Bankman-Fried van meerdere vormen van fraude en witwassen. Heel hoopvol ziet het lot van Bankman-Fried er vooralsnog niet uit. Meerdere hoge piefen van FTX bekenden namelijk al schuld. De beste man zelf houdt nog altijd zijn onschuld vol. Hij meent van geen enkele malafide en frauduleuze praktijken binnen de FTX muren op de hoogte te zijn geweest.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie