Rico Engelbarts
11/05/2018 17:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2018 17:53

Grootste crypto-exchange van Zuid Korea Upbit onderzocht door politie; de markt reageert

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
upbit_onderzocht_door_politie_markt_reageert

Upbit, de grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea, wordt onderzocht door de lokale politie en tien onderzoekers voor vermeende fraude, meldt het Koreaanse medium Chosun vandaag op 11 mei. Upbit is een exchange welke zich volledig richt op cryptocurrency en wordt gerund door een dochteronderneming van de Koreaanse techgigant Kakao. Momenteel is het de vierde grootste crypto-exchange wereldwijd met een 24h handelsvolume
Chosun meldt dat de politie denkt dat de exchange haar balansen heeft vervalst en investeerders heeft misleid. De Financial Supervisory Commission (FSC) van Zuid-Korea stuurde vanochtend naar verluidt tien onderzoekers naar de hoofdkantoren van de exchange in Seoul rond 10:00 uur lokale tijd en zal toegang krijgen tot het computersysteem van de onderneming om de beleggingen in virtuele valuta van de exchange te controleren.
Meerdere crypto-commentatoren op social media hebben gesuggereerd dat het nieuws gevolgen heeft voor de crypto-markten, waarin veel van de top 100 coins vandaag gedaald zijn met meer dan 15 procent.
Upbit is niet de eerste crypto-exchange die dit voorjaar onder de aandacht van de Koreaanse autoriteiten gevallen is. Zoals Cointelegraph in maart rapporteerde, kondigde de Koreaanse Financial Intelligence Unit (KoFIU) en de FSC een gezamenlijk onderzoek aan naar de bedrijfsrekeningen van crypto-exchanges in Koreaanse banken, met als doel witwaspraktijken tegen te gaan.
In april werd de medeoprichter en chief executive van de grote Koreaanse crypto-exchange CoinNest gearresteerd na beschuldiging van verduistering en fraude, waarbij naar verluidt digitale activa ter waarde van miljarden Zuid-Koreaanse won van hun klanten naar hun persoonlijke accounts verplaatst zijn. In dezelfde maand werden 12 andere crypto-exchanges in Zuid-Korea gemaand om de klantenbescherming in hun contracten te verbeteren.
Momenteel staat Bitcoin gemiddeld op $8.750, een daling van ongeveer 7% in één dag. Ethereum daalde met bijna 10% naar een gemiddelde van $690.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie